GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Sucuoğlu: "Ayyorgi önergesi iptal edileli bir ay oldu"

Sucuoğlu: "Ayyorgi önergesi iptal edileli bir ay oldu"

Sucuoğlu, "önergenin iptal edildiğini yasal görüş veren İçişleri Bakanı Akansoy biliyor" dedi; Akansoy "görüş verdiğini" duruma mâni olunduğunu doğruladı…

Yayın Tarihi: 21/04/16 07:48
okuma süresi: 2 dak.
Sucuoğlu: "Ayyorgi önergesi iptal edileli bir ay oldu"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Kıbrıs Postası'na konuşan dönemin Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Mete Adanır Stadyumu ve Balıkçı Barınağı ile ilgili kasti spekülasyon yapıldığını, neredeyse hükümetin bu nedenle bozulduğuna varacak denli manipülasyonları gözlemlediğin ifade ederek "biz o önergeyi, Bakan Akansoy'un verdiği görüş üzerine iptal edeli neredeyse ay oluyor. Yeni Düzen Gazetesi özür dilemeli" dedi.

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı eski İçişleri Bakanı Asım Akansoy, Bakanlık olarak yasal karşı görüş verdiğini doğrularken Bakan, bu konuda verdiği kritik görüşle önemli rol oynadı.

Karaoğlanoğlu'ndaki arazinin Kaya Grubu'na devredilmesi için Bakanlar Kurulu'na verilen önerge metni ile "lüzumsuz bir yaygaranın kasten kopartıldığını" ifade eden Sucuoğlu, önergenin Bakanlar Kuruluna' sunulduğunu, dönemin içişleri Bakanı Akansoy'un araştırarak bir hafta istemesi ve ardından 'İTEM Yasası'na göre uygun olmadığı' (Rum arazisi olduğu) yönünde görüş vermesi üzerine iptal edildiğini belirterek "süreci Sayın Akansoy biliyor" dedi.

Parsel haritası veren Sucuoğlu, arazinin futbol sahası ile barınakla ilgilisi olmadığını, âtıl durumda olan bir arazi ile ilgili olduğunu, aradaki belediye bandının da belediye tarafından başvuru sahiplerine verileceğinin beyan edilerek yapıldığını ve önergenin Bakanlar Kuruluna sunulduğunu ancak İçişleri Bakanlığından alınan görüş çerçevesinde zaten iptal edilmiş olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.