GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

TC Büyükelçisi Kanbay, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü'nü ziyaret etti

TC Büyükelçisi Kanbay, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü'nü ziyaret etti

T.C Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Karpaz Yaşam Kampüsü'nü ziyaret ederek, Kampüs Projesi'nin gelmiş olduğu son nokta ile 'Bal Ormanları Projesi ve Arıcılık' çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 30/07/16 15:32
okuma süresi: 3 dak.
TC Büyükelçisi Kanbay, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü'nü ziyaret etti
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yaparak; Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ı Karpaz Yaşam Kampüsü'nde ağırlamaktan duyulan onuru ifade ederek, Büyükelçi'nin ziyaretinden ayrıca mutluluk duyduklarını belirtti.

Sözkonusu ziyaret sırasında; TC Büyükelçisi Kanbay'a, KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de eşlik etti. Gerçekleştirilen ziyaret sırasında, Kampüs Proje Ofisi'nde TC Büyükelçisi Derya Kanbay ve beraberindekilere bir brifing verilerek, Kampüs Projesinde gelinen son nokta ve bağlı projeler kapsamı aktarıldı.

Brifingin ilk bölümünü gerçekleştiren GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Mimarı Arzu Evren İpekçi'nin; Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak inşaat programları hakkındaki sunumunun yanında, yine Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından uygulamaya sokulan, 'Bal Ormanları Projesi' hakkında da Proje Koordinatörü Mehmet Osmanlılar tarafından, Büyükelçi Kanbay'a bilgi verildi.

Brifing sırasında; "Karpaz Yaşam Kampüsü"nün bölgeye olası katkıları ile 'Eko-Agro Turizm' yapan küçük ölçekli işletme ve pansiyonları bir çatı altında toplamak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Üniversite'nin yaptığı çalışmalardan bazı örnekler de görsel olarak sunuldu.

KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de brifing sırasında söz alarak; bölge halkının "Eko Turizm Eğitimi"nden geçirilmesinin önemine işaret etti. Esenyel, köy pansiyonculuğu, misafir ilişkileri, yöresel tatlar, yerel kültürün doğru yansıtılması gibi konularda yürütülen çabaların artırılması yönündeki çabalarını artıracaklarını da söyledi. Esenyel, GAÜ Başkanlık Ofisi'nin bölgedeki yapılanmaya verdiği özel önemin de kendileri açısından farkındalık yarattığını da sözlerine ekledi.

TC Büyükelçisi Derya Kanbay'a, gerçekleştirdiği ziyareti sonlandırmadan önce; Üniversite adına Arıcılık Direktörlüğü görevini üstlenmiş Hüseyin Balkaya tarafından, 2016 yılının ilk ballarının sunum ve ikramı da yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.