GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi Kordonboyu peysaj tasarım projesi toplantısı yapıldı

Girne Belediyesi Kordonboyu peysaj tasarım projesi toplantısı yapıldı

Girne Belediyesi, "Girne Belediyesi Kordonboyu Peysaj Tasarım Projesi" ile ilgili halka açık bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 10/01/17 13:13
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi Kordonboyu peysaj tasarım projesi toplantısı yapıldı
A- A A+
Girne Belediyesi, "Girne Belediyesi Kordonboyu Peysaj Tasarım Projesi" ile ilgili halka açık bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenledi.

Toplantı, saat 10:30'da Dome Otel'de gerçekleşti.

Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngödü, Belediye Müdür Vekili Muharrem Aslan, belediye meclis üyeleri, kurum kuruluş, sivil toplum örgütü ve özel sektör temsilcilerinin temsilcileriyle kent halkı katıldı.

Proje; Dome Otel ile Turizm Ofisi arasında; bin 300 metrekarelik yeşil alan, bin 500 metrekarelik ana meydan, 350 metrekarelik alt meydan, 250 metrekarelik oyun alanı, 2 adet 320 metrekarelik ahşap iskele, 500 metrekarelik 200 kişi kapasiteli seyir terası ve 180 metre uzunluğunda beton dalga kıran inşa edilmesini kapsıyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Belediye Müdür Vekili Muharrem Aslan da İyi İdare Yasası altında düzenlenen taslak proje hakkında teknik bilgi sundu.

Açılış konuşması ve teknik bilginin verilmesinin ardından toplantıda kurum kuruluş, sivil toplum örgütü, özel sektör temsilcileri ve kent halkı taslak proje ile ilgili görüşlerini paylaştı.

GÜNGÖRDÜ "PROJEYİ, İYİ İDARE YASASI ALTINDA KURUM KURULUŞ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ, ÖZEL SEKTÖR VE KENT HALKI İLE PAYLAŞMAK İSTEDİK"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Kordonboyu'nun sadece Girne'nin değil Akdeniz'in en önemli antik limanının bulunduğu bir yerin başlangıcı olduğunu ifade ederek, yapılacak tasarım projesiyle ilgili Girne Belediye Meclisi'nin 14 Mart 2016 yılında projenin başlatılması kararı bulunduğunu anımsattı.

Bugün projeyi İyi İdare Yasası altında kurum kuruluş, sivil toplum örgütü, özel sektör ve kent halkı ile paylaşmak istediklerini belirten Güngördü, projenin kendileri için çok önem taşıdığını kaydetti.

Projenin, kentin 'gerdanlığı' denilebilecek en önemli buluşma ve antik liman girişinde yapılmak istendiğini ifade eden Güngördü, bu kapsamda projenin ilgili kesimlerin görüş ve önerileri alındıktan hayata geçeceğini vurguladı.

Güngördü, kentin bu bölgesine 42 yıldan beri belli başlı düzenlemeler dışında hiçbir projenin yapılmadığını da söyledi.

Girne Belediyesi Kordonboyu Peysaj Tasarım Projesi'nin Girne İmar Planı hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiği bir dönemde eşgüdüm içinde devam etmesinden mutluluk duyduğunu da dile getiren Güngördü, yapılmakta olan çalışmaların kente verilen önemi gösterdiğini kaydetti.

Güngördü, KKTC ve Kıbrıs adası için önemli bir dönüm noktası olacak projeye gönülden inandıklarını da belirterek, bu kapsamda toplantıya katılarak katkı koyanlara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.