GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa esnafından Parlan aracılığıyla boykot uyarısı

Mağusa esnafından Parlan aracılığıyla boykot uyarısı

Kıbrıs Postası Köşe Yazarı Yılmaz Parlan, Mağusa Suriçi esnafının talebiyle kaleme aldığı "Derinya, Akıncı ve referandum" başlıklı yazısında, başta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olmak üzere hükümeti ve tüm siyasi partileri Derinya kapısının açılması yönünde geçmişte yaptıkları açıklamaları hayata geçirememekle eleştirdi. Parlan, bir grup esnafın kapı açılmadan önce Kıbrıs sorununun çözümü yönünde bir referanduma gidilmesi durumunda boykot edeceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/05/16 13:41
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa esnafından Parlan aracılığıyla boykot uyarısı
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası Köşe Yazarı Yılmaz Parlan, Mağusa Suriçi esnafının talebiyle kaleme aldığı "Derinya, Akıncı ve referandum" başlıklı yazısında, Derinya kapısının açılması amacıyla 16 Mayıs 2015'te gerçekleştirilen kitlesel eylemi anımsatarak, aralarında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın da yer aldığı tüm siyasetçileri, Derinya kapısının açılması konusunda samimi olmadıkları yorumunu yaptı.

"Çözümün şifresi Derinya'dır" diyen Yılmaz Parlan, Mağusa Suriçi'ndeki bir grup esnafın, Derinya kapısı açılmadan önce Kıbrıs sorununun çözümü yönünde bir referanduma gidilmesi durumunda, boykot edeceklerin bildirdi.

Parlan özetle şöyle yazdı:

"Bu topraklarda maalesef herkes seçilene kadar size dayı diyor sonra ara da bulasın. Seçilmişlerimiz toplumun çıkarları için değil TC'nin emir subayları gibi çalışıyor. Zaman sonsuzmuş gibi hareket ediyor ve yıllarımız çözüm yolunda işte böyle heba oluyor.

Demek istediğim şu ki; çözümün şifresi Derinyadır. Yani sorun sadece statükoda, askerde değil. Siyasilerin kendisi de sorunun çözümünü istemiyor.

Bağlayıcı olması için ben ve bir grup esnaf arkadaşım Derinya kapısı açılmadan önümüze bir referandum getirildiği takdirde onu boykot edeceğimizi kamuoyuna buradan duyururuz. Çünkü kapı açılmadan yapılacak bir referandumun sonucu zaten hayır olacaktır. Bu Annan Planı'nda olduğu gibi bir aldatmacadan öte bir şey değildir. Bu Referandum oyununu ikinci kez oynamaya hiç niyetimiz yoktur, bilesiniz. Sn Cumhurbaşkanı. Mağusalı esnaflar olarak takatimiz kalmadı, eridik, bittik, tükendik."

Yılmaz Parlan'ın köşe yazısının tamamını okumak için>>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.