EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'ın dünyaya açılan kapısı: Yakın Doğu Üniversitesi

Kıbrıs'ın dünyaya açılan kapısı: Yakın Doğu Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş master öğrencisi Abdullah'un Younus "Mobile Devices and Mobile Applications (Mobil Cihazlar ve Mobil Uygulamalar)" adlı yeni kitabı geçtiğimiz günlerde Almanya'da yayınlandı.

Yayın Tarihi: 24/12/13 15:08
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs'ın dünyaya açılan kapısı: Yakın Doğu Üniversitesi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East Univeristy Nicoisa Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, dünyaca ünlü Lambert Academic Publishing Yayınevi tarafından basılan kitap, konusunda az bulunan önemli kaynak eserler arasındadır.

Kitap, öncelikle mobil cihazların yapısı hakkında teknik bilgileri açıklamaktadır. Daha sonra da mobil uygulama geliştirebilmek için gerekli teorik bilgileri açıklayarak takip edilmesi gereken aşamaları detaylı olarak anlatmaktadır. Bu özelliği ile de Doç.Dr. Çavus ve Younus'un kitabı mobil alanda son teknolojik gelişmeleri takip açısından kaynak olabilecek nitelik taşımaktadır.

Son yıllarda dünya genelinde büyük trend sağlamış olan mobil cihazların, kullanım oranı her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla da gerek eğitimde gerekse işletmelerde kullanım ihtiyaçları küçümsenemeyecek boyuta ulaşmıştır. Bunun sonucu olarak da mobil uygulamaların geliştirilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Yazılım firmalarının yoğun çalışma içerisine girmelerine rağmen günümüzde tüm ihtiyaçları karşılayacak sayıda ve nitelikte mobil uygulamaların geliştirildiği söylenemez. Bunun sonucunda gerekli nitelik ve özelliklere sahip mobil uygulamalar geliştirebilmek için kaynak kitapların hazırlanması hayati önem taşımaktadır. İmalatcı firmalar da sürekli, daha teknik özelliklere sahip mobil cihazlar geliştirmekte ve akıllı mobil cihazlarla yapılamayacak şey yok dedirtme yolunda önemli yol katetmektedirler.

Kitapda, dünya genelinde mobil cihaz imalatı ve mobil uygulamalar geliştirme alanında popüler olan şirketler hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca, şirketlerin geliştirdikleri akıllı mobil cihazların tüm teknik özellikleri en ince noktasına kadar açıklanarak geliştirilebilecek uygulamara ışık tutulmaktadırlar.

Doç. Dr. Nadire Çavuş kitaplarında mobil cihazlar için en popüler işletim sistemi olan IOS ve Android hakkında detaylı bilgiler de verilerek özelliklerinin karşılaştırıldığını ve her bir işletim sisteminin avantajlarının ve dezavantajlarının açıklandığını belirtti.

Yayınlanmış olan teknik kitapdan öncelikle öğrenciler yararlanarak kısa zamanda piyasadaki ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte mobil uygulamalar geliştirebilecekler. Doç. Dr. Çavuş ilgili alanda öğrencilerin seviyelerine uygun teknik kitabın sınırlı sayıda olmasının kendilerini bu alanda çalışma yapmaya motive ettiğine vurgu yaptı.

Doç.Dr. Nadire Çavuş "bilime katkı koyarak özelde üniversitemiz Yakın Doğu Üniversitesi'nin, genelde ise adamız Kıbrıs'ın adını dünyaya duyurmanın haklı gururunu duyuyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.