EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ "Mesleki eğitimde gündem" programında inşaat kalitesi konuşuldu

DAÜ "Mesleki eğitimde gündem" programında inşaat kalitesi konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Mesleki Eğitimde Gündem" adlı programa bu hafta DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Öğretim Görevlisi, İnşaat Yüksek Mühendisi Sayın Mustafa Tuna konuk oldu. Söz konusu programda KKTC'de inşaat kalitesi ve mesleki egitimin önemi konuşuldu.

Yayın Tarihi: 08/01/14 17:17
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ "Mesleki eğitimde gündem" programında inşaat kalitesi konuşuldu
A- A A+

Programın başında Doç. Dr. Mustafa İlkan'ın da görüşlerini paylaştığı, halkımızın bilinçlenmesi ve aydınlanması açısından yapıların proje aşamalarından, arsa parselasyonuna kadar olan süreç ele alındı. Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Tuna son zamanlarda birçok kişinin inşaatlar ve sektörle ilgili şikayetlerine ve sıkıntılarına rastlandığını bildirerek, sektörde daha ciddi adımlarla çözüme gidilmesi gerektiğini savundu.

Programda inşaatın yapım aşamasından bahseden Tuna, en büyük sorunlardan birinin ölçümler ile sınır ihlalleri olduğunu vurguladı. Tuna her alanda olduğu gibi, inşaat sektöründe de teknik elemanların yetiştirilmesinin önemli olduğunu bildirerek, görüşlerini paylaştı.

Tuna, daha sonra mal sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlar üzerinde durdu. Vatandaşlarımızın ev veya bina yaparken öncelikle bina aplikasyonu konusuna dikkat etmesi gerektiğini bildiren Tuna, belgelendirmenin de bir başka önemli unsur olarak görülmesinin önemini vurguladı.

İnşaat işlerinin konu uzmanları tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Tuna, maalesef eğitimi yetersiz kişilerin söz konusu sektörden daha fazla kazanç sağladığına vurgu yaptı. Tuna, binalarda kullanılan malzemelerin denetimden geçmiş ve sertifikalı ürünler olmasına dikkat edilmesine değinerek, büyük firmaların bu konuda hassasiyetli davrandığını anlattı. Tuna halkı bu konularda bilinçli hareket etmeye davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.