EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Barış Gazeteciliği Ödülü Prof. Dr. Sevda Alankuş'a verildi

Barış Gazeteciliği Ödülü Prof. Dr. Sevda Alankuş'a verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 65. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. IPS İletişim Vakfı Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Niyazi Dalyancı Barış Gazeteciliği Ödülü’nün sahibi oldu.

Yayın Tarihi: 23/04/24 11:00
okuma süresi: 3 dak.
Barış Gazeteciliği Ödülü Prof. Dr. Sevda Alankuş'a verildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 1959 yılından bu yana sürdürdüğü Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin 65’incisi bugün (22 Nisan) TGC Burfan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Törende açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar yaptı.

Munyar, gazetecilerin her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyacı olduğunu belirterek “Meslektaşlarımıza yönelik tüm haksız ve hukuksuz saldırılar engellenmeli, saldırganlar cezalandırılmalı” dedi.

“Ödül kazanan tüm meslektaşlarıma yaptıkları haberlerle gazeteciliğin kamu yararı taşıdığını bir kez daha hatırlattıkları için teşekkür ediyorum” diyen Munyar, seçici kurul ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

SEVDA ALANKUŞ’A NİYAZİ DALYANCI BARIŞ GAZETECİLİĞİ ÖDÜLÜ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti seçici kurulu bu sene ilk kez verilen Niyazi Dalyancı Barış Gazeteciliği Ödülü’nü IPS İletişim Vakfı Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’a verdi.

Kurul ödülü “barış gazeteciliği alanındaki çalışmaları, adil, barış odaklı habercilik ve medyada şiddet dilinin azaltılmasına sağladığı katkı nedeniyle” Prof. Dr. Sevda Alankuş’a verdiğini açıkladı. Prof. Dr. Alankuş, ödülünü TGC Başkanı Vahap Munyar’dan aldı.

İPS İletişim Vakfı Yayınları'ndan 2016 yılında 'Barış Gazeteciliği Elkitabı' Prof. Dr. Sevda Alankuş imzasıyla çıkmıştı.

"BARIŞTAN YANA SORUMLULUĞUN HATIRLATILMASI DEĞERLİ"

Sözlerine Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve seçici kurula teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Alankuş, şu sözleri kaydetti:

“Barış gazeteciliği adıyla bir ödül koyulması, herkesin barıştan yana sorumluluğunun hatırlatılması ve bunun Niyazi Dalyancı adına yapılması ayrı ayrı değerli. Bu ödül benim için ayrıca değerli çünkü akademik dünyada ödüllendirme anlayışı çok değişti. Eğer ana akım konularda çalışmıyorsanız akademik dünyanın dışına itiliyorsunuz özellikle konu barışsa. Ben oldukça uzun süredir barış gazeteciliğiyle ilgileniyorum ama eğer Nadire Mater, ‘Akademinin fil dişi kulesinden çık artık’ demeseydi. ‘Eğitimler yeter artık kitap yaz’ demeseydi. Bu kitabın her satırını okuyup, yorumlar yapmasaydı ben hala barış gazeteciliği konusunda konuşmalar yapmakla yetinirdim.”

“HER HABER BARIŞ GAZETECİLİĞİ PERSPEKTİFİNDE YAZILABİLİR”

Tören sonunda bianet’e konuşan Prof. Dr. Alankuş, barış gazeteciliğinin sadece bütün çatışma içerisindeki bölgelerde yapılmasının çok önemli olduğunu ancak barış gazeteciliğinin bundan ibaret olmadığını belirterek “Gündelik hayatta dair her haber barış gazeteciliği perspektifinde yazılabilir. Bu yüzden barış gazeteciliği her zaman yapılması gereken gazetecilik olarak bakılmalı” dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.