EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Açık ve uzaktan öğrenme malzemelerinin tasarımı çalıştayı gerçekleştirildi

Açık ve uzaktan öğrenme malzemelerinin tasarımı çalıştayı gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi ( Near East University ), Uzaktan Eğitim Merkezi "Açık ve Uzaktan Öğrenme Malzemelerinin Tasarımı ve Koordinasyonu" çalıştayı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 11/01/14 12:12
okuma süresi: 3 dak.
Açık ve uzaktan öğrenme malzemelerinin tasarımı çalıştayı gerçekleştirildi
A- A A+

Anadolu Üniversitesi Uzaktan Öğretim Tasarım Birimi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Müjgan Bozkaya tarafından verilen çalıştayda ; Açık ve uzaktan öğrenme malzemelerinin tasarımında iş akışının belirlenmesi, malzeme tasarımında görev alanlar ve üstlendiği roller, açık ve uzaktan öğrenmede tasarımın önemi, içeriğin tasarımı, değerlendirme sorularının yapılandırılması (sınav, içerik, sistem uyumu), ortamın tasarımı, grafik tasarımı ve etik kurallar ile ilgili uygulamalar yapılmıştır.

Yakın doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Müjgan Bozkaya, Uzaktan Eğitimi tasarlayacak olan uzmanın, hedef öğrenci özellikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olması gerektiğini belirterek içerik sağlayıcıların önemine dikkat çekti ve içeriğin düzenlenmesi için giriş, gelişme, sonuç, uygulama ve geri bildirimlerin eksiksiz olması gerektiği ve her kaynağın kendine ait bir tasarımının olması gerekliliğini vurguladı.

Adım adım kitap hazırlama uygulaması ile birlikte kitap içeriklerinin nasıl hazırlanması gerektiğini açıklayan Doç. Dr. Müjgan Bozkaya, kitap içinde öğrenciyi araştırmaya yöneltecek soruların sorulması zorunluluğu üzerinde dikkat çekti.

"Hangi uzaktan eğitim proğramı olursa olsun elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalısın ve hedef kitlenizin yerine kendinizi koyun" sözüyle çalıştaya son veren Doç. Dr. Müjgan Bozkaya, uzaktan eğitimde öğrenme malzemelerinin tasarımı konusunun ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Çalıştay sonunda Doç. Dr. Müjgan Bozkaya'ya teşekkürlerini sunan Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bicen, Uzaktan Eğitim alanında insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanda görev almak isteyen kişilerin bilgilenmesi için çalıstayların devam edeceğini ifade etti. Bicen ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesinde Uzlaşım/Arabuluculuk ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinin Uzaktan Eğitim yöntemiyle verildiğini bu derslere ek olarak bahar döneminden itibaren Türk Dili dersinin de verileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.