EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ akademisyeni Güden, EURHODIP'de "Kıbrıs Türk Mutfağını" tanıttı

LAÜ akademisyeni Güden, EURHODIP'de "Kıbrıs Türk Mutfağını" tanıttı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nafiya Güden'in "Sürdürülebilir Bir Kültür İçin Reçete" başlıklı makalesi uluslararası turizm eğitim birliği olan EURHODIP dergisinin Ocak 2015 sayısında yayınlandı.

Yayın Tarihi: 06/02/15 14:51
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ akademisyeni Güden, EURHODIP'de "Kıbrıs Türk Mutfağını" tanıttı
A- A A+

Turizm alanında KKTC ve Türkiye'yi de temsil eden Güden, 39 ülkede yayınlanmakta olan EURHODIP dergisinde yer alan yazısı ile ülke tanıtımına da katkı koydu. Güden, "Sürdürülebilir Bir Kültür İçin Reçete" başlıklı yazısında KKTC mutfak kültürü hakkında bilgiler verdiğini belirtti.

Güden: "Sürdürülebilir bir kültür için Kıbrıs mutfağı öğretilmeli"

Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde okutulan 'Sürdürülebilir Turizm Yönetimi' ve 'Etik Yönetimi' gibi derslerin yanı sıra kültür mirasını barındıran farklı derslerin de yer alması gerektiğine dikkat çeken Güden, "LAÜ, sürdürebilir bir kültür için reçeteyi Gastronomi Bölümü'nün, Kıbrıslı ve uluslararası öğrencilerine Kıbrıs mutfağını öğretmekte buldu" dedi.

Güden: "Gabbar, Semiz otu, Gömeç, Hostes, Ayrelli, Molehiya gibi yeşillikler Kıbrıs mutfağının zenginlikleri"

Makalesinde, Kuzey Kıbrıs topraklarının narenciye ve zeytin ağaçları ekili arazileri ile meşhur olduğunu dile getiren Güden, adada hakimiyet kurmuş milletlerin Kıbrıs Türk mutfağının şekillenmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Luzinyan, İngiliz, Osmanlı ve Romalılardan dolayı, buğday, makarna, zeytinyağı, narenciye, salyangoz ve yeşil bitkilerin yaygın olduğu bir kültüre sahip adada yaşadıklarını söyleyen Güden, özellikle Gabbar, Semiz otu, Gömeç, Hostes, Ayrelli, Molehiya gibi yeşilliklerin Kıbrıs mutfağının zenginlikleri olduğunu vurguladı.

LAÜ Kıbrıs'ın zengin mutfağını öğretiyor

LAÜ Gastronomi Bölümü'nde öğrencilerle birlikte yapmış oldukları faaliyetlerden de makalesinde bahseden Güden, öğrencilere ünlü Fırın Kebabı'nın nasıl yapıldığını, bir Kıbrıs fırınının nasıl yakıldığını gösterdiklerini anlatarak Kıbrıs'ın zengin mutfağını yeni nesillere sunmaya devam edeceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.