EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ - Piri Reis işbirliği

GAÜ - Piri Reis işbirliği

Piri Reis Üniversitesi'nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi, 190 öğrencisiyle birlikte Girne limanına demir attı.

Yayın Tarihi: 02/09/15 15:55
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ - Piri Reis işbirliği
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi ve uzakyol kaptanı Cevdet Bakır ile GAÜ öğrencileri tarafından karşılanan Piri Reis Üniversitesi Gemisi, KKTC'de 2 gün kaldıktan sonra toplam 62 gün sürecek yolculuğuna devam edecek.

"KKTC'ye gelmekten mutluluk duyduk"

KKTC'yi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Piri Reis Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Ergün Demirer şunları söyledi:

"Yavruvatan Kıbrıs'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz, bir çok öğrencimiz için bu ilk olacak eğitim gemimizde şu anda 190 öğrenci bulunuyor, bunun 44 öğrencisi farklı üniversitelerden gelmiş durumda, iki de Romanya'dan Erasmus programı ile aramızda olan öğrencimiz bulunmakta ve bu öğrencilerimizin bir çoğu Kıbrıs'a ilk kez geldi ve farklı bir ülke ve farklı bir kültürü yakından tanıyacak olmalarından dolayı çok mutluyum."

GAÜ'ye teşekkür

Sadece Piri Reis değil diğer üniversitelerden gelen öğrenciler ile birlikte olmaktan dolayı da çok mutlu olduklarını vurgulayan Demirer, "Girne Amerikan Üniversitesi de ulaşım konusunda ve Camelot Plajı açarak bizleri çok mutlu etmiştir, misafirperverlikleri için de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Plaket takdim edildi

Karşılama töreninde Yrd. Doç. Dr. Ergün Demirer ile Denizcilik Fakültesi Dekan yardımcısı ve Süvari Semih Salgıncı'ya plaket takdim edildi.

Piri Reis Üniversitesi eğitim gemisinde bulunan diğer akademik kadro ile de bir araya gelen GAÜ Denizcilik Fakültesi Dekan yardımcısı Cevdet Demirer ve Süvari Semih Salgıncı, iş

birliklerinin devam edeceğini ve ortak bir akıl çerçevesinde sürdürülecek bu bağın gelişerek devam edeceğine inandığını vurguladı.

Böylesine donanımlı bir gemiyi öğretim üyeleri, öğrenciler ve personeliyle birlikte misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Cevdet Demirer, bu gemiyi yüksek öğretime kazandıran yetkililer ve Deniz Ticaret Odası'nı kutladı.

Türk denizciliğini temsil edecekler

GAÜ denizcilik fakültesi öğretim üyesi ve uzak yol kaptanı Cevdet Bakır yaptığı konuşmada "Öğrencilerimiz gemide aldıkları Pratik eğitim, diğer üniversitelerden gelen öğrenciler ile ortak bir vizyonda hareket etmeleri, ileride Türk denizcilerinin temsiliyet noktasında kendilerine olumlu geri dönüşümleri olacaktır. Burada almış oldukları disiplin ve eğitim ile Türk denizcilerini dünyanın her yerinde en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancım tamdır. Ben bir kez daha öğrencilerim ve üniversitem adına da teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimizin diğer üniversite öğrencileri ile çok iyi anlaşmış olmaları ve geçirdikleri verimli zamanlardan dolayı da çok mutluyuz kendilerine güzel bir geri dönüşüm sağlayacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.