EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Yükseköğrenim'in kalbi GAÜ ve KAÜ'de atıyor

Yükseköğrenim’in kalbi GAÜ ve KAܒde atıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nin (KAÜ) tanıtımları çerçevesinde , GAÜ-KAÜ işbirliğiyle düzenlenen ve toplam 3 gün sürecek olan "4. Çalıştay Programı" başladı.

Yayın Tarihi: 06/01/16 13:30
okuma süresi: 3 dak.
Yükseköğrenim’in kalbi GAÜ ve KAܒde atıyor
A- A A+

GAÜ Millenium Senato Salonu'nda düzenlenen "4. Çalıştay Programı"nın ilk toplantısı GAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Oğuz Karakartal'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Karakartal'ın GAÜ ve KAÜ'nün vizyonunu anlattığı konuşmanın ardından GAÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Sualp Davut söz alarak GAÜ'nün tarihçesi, fakülte bölümleri ve stratejik planlar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bilgiler paylaşıldı

Daha sonra konuşan GAÜ Uluslararası Kampüsler Koordinatörü Firuza Hayrullayeva ise Uluslararası kampüslerin tanıtımını yaparken, Yaz okullları ve GAÜ bağlı okullar konularındaki bilgiyi ise GAÜ Okullar Grubu Koordinatörü Celal Sakka paylaştı.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye'nin tanınmış isimlerinden eğitimci-yazar Cihat Şener'in eğitimcilere yönelik olarak gerçekleştirdiği seminere geçildi.

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalar, eğitimcilerin üstlenmesi gereken konularla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Şener, özellikle rehber öğretmenlere ışık tutacak olan önemli bilgileri paylaştı. Seminerin ardından, Türkiye'den gelen eğitimcilerle birlikte Girne Amerikan Üniversitesi kampüsü, laboratuvarları ve simulatör merkezleri ile yurtlar gezilerek, anlatılanların yerinde görülebilmesi ve kampüs ortamında bulunan öğrencilerin yaşamına şahit olabilmesi imkanı sağlandı.

GAÜ'ye hayran kaldılar

Seminere katılan eğitimciler GAÜ Medya'ya yaptıkları açıklamalarda kampüs ortamından çok etkilendiklerini, ön cephesi deniz, arka cephesi Beşparmak Dağları'na bakan ferah bir kampüs ortamında, modern dersliklerde eğitim görmenin çok büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade ettiler.

Konuk eğitimciler, Türkiye ve İstanbul koşullarına göre Kıbrıs'ın çok daha uygun olduğuna şahit olduklarını, yerinde görerek ve inceleme yaparak buna şahit olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Burada gördüklerimizden çok etkilendik, mükemmel bir ortamda eğitim veriyorsunuz" dediler.

Cihat Şener'e övgü

Türkiye'nin tanınmış isimlerinden eğitimci-yazar Cihat Şener'in bilgi, birikim ve donanımlarından çok yararlandıklarını ifade eden eğitimciler bu doğrultuda Girne Amerikan Üniversitesine de teşekkürlerini ilettiler.

Tanıtım çerçevesinde öğrencilerin pratik çalışmalar gerçekleştirdiklerine de şahit olduklarını belirten eğitimciler, konakladıkları Le Chateau Lambousa tesislerine hayran kaldıklarını, bugüne kadar üniversite vizyonu ile hizmete açılmış en lüks otelle karşılaştıklarını vurguladılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.