EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Öğretim Üyesi DOÇ. DR. Nadire Çavuş'dan sosyal sorumluluk örneği

YDÜ Öğretim Üyesi DOÇ. DR. Nadire Çavuş'dan sosyal sorumluluk örneği

Doç. Dr. Nadire Çavuş "Güvenli Facebook Kullanımı" konulu seminer verdi.

Yayın Tarihi: 30/11/12 11:51
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Öğretim Üyesi DOÇ. DR. Nadire Çavuş'dan sosyal sorumluluk örneği
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nadire Çavuş, Doğu Akdeniz Doğa Koleji 9. ve 10. sınıf öğrencilerine seminer verdi.

Seminerde sosyal paylaşım ağlarının özellikle de Facebook kullanımı konusunda öğrencilere bilgiler verilerek gerekli önlemlerin alınmaması durumunda kendilerini bekleyen tehlikelere dikkat çekildi.

Seminerin başında öğrenciler ve öğretmenleri ile Doç. Dr. Çavuş arasında beyin fırtınası yapılarak "Güvenli Facebook Kullanımı" konusunda farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

Ardından Facebook "hesap ayarları" ve "gizlilik ayarları" yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, bilinçsiz kullanım esnasında karşılaşılabilinecek tehditler ve alınması gereken güvenlik önlemleri hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Nadire Çavuş, animasyon teknikleri kullanarak gerçekleştirdiği sunumu ile öğrencilerin dikkatlerini konuya çekerek etkin katılımlarını sağladı ve eğlenirken bilinçlenmelerine yardımcı oldu.

Doç. Dr. Çavuş gerçek hayattan örnekler de göstererek öğrencilerin uğrayabilecekleri zararlara dikkat çekti ve Facebook kullanımındaki bireysel güvenliği artırma amaçlı önerilerini de öğrenciler ile paylaştı.

Doç.Dr. Nadire Çavuş, akademisyenlerin bilimsel çalışmaların yanısıra içinde yaşadıkları toplum bireylerine karşı da sorumluluklarının olduğunun altını çizerek belli konularda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapmanın kendisi için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Bu bağlamda gençler arasında kullanımı oldukça yaygın olan Facebook isimli sosyal paylaşım ağının, doğru ve bilinçli kullanımınının büyük faydaları olmasına karşın; bilinçsizce yani gerekli önlemlerin alınmaması halinde de büyük sorunlara neden olabileceğinden gençlerin bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji Müdür, öğretmen ve öğrencileri teşekkürlerini sunarak Doç.Dr. Nadire Çavuş'a teşekkür belgesini ve anı plaketini takdim ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.