Olur öyle şeyler... İncinmeyin

Yayın Tarihi: 16/08/21 07:00
okuma süresi: 6 dak.
  • 300-400 bin insanın yaşadığı küçük bir toprak parçasını kimse vatan bilip, inanıp sahip çıkmadı ki, gelişmesi için gerçek anlamda uğraşmadı ki.
  • O nedenle sıkmayın canınızı, elektriktir kesilir; Akaryakıt tırla Türkiye’den gelir olur biter. Duman biraz siyah mı çıktı teknecik de siz de maske takın etkilenmeyin.
  • Yalan bir dünyanın içinde birbirimizin paçasından tutup aşağı çekerek yaşamaya devam…

İki hafta yazı yazmayacaksın, canlı yayın yapmayacaksın sonrasında tekrardan bilgisayar karşısına oturup yarına yani bugüne yazsam diye düşüneceksin. Net söylüyorum zor iş. Çünkü ben ne tatil yapmaya alıştım ne de üretmemeye. İki haftalık tatil süresince dinlendim dinlenmesine ama bir taraftan da sürekli ne olup bitiyor diye ortalığı tarıyorsunuz.

Üzücü hem de çok üzücü. Bıraktığım yerden devam edeceğim bugün. Aynı olaylar, yanı sorunlar. Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Ankara’ya bir çalışma seyahati gerçekleştirmiş; hani bir diğer deyişle para istemeye gittiğin adı çalışma ziyareti. Yanılmıyorsam bir ülkenin Maliye Bakanı başka bir ülkede çalışmaz, çalışsa da ne iş yapar bilemedim. Gitmesin diyen yok, lüzum etti gitti. Ama değişen bir şey yok demek ki.

Devam edelim; yangınlar; şurada burada yangınlar çıktı durdu. Ben evde kırk yılda bir kebap yapacak olsam, onca malzemeyle bir kömürü yakmasını zar zor beceriyorum. Demek ki bu yangınlar işi bilenler tarafından çıkarılıyor. Birkaç yerde yangın çıktı mı anlayacaksınız ki terör saldırısıdır. Peki soruşturma var mı ? Yok. yangın çıktı kontrol altına alındı, üstüne heybeden bir de polis soruşturması devam ediyor diye yazdılar mı bakamadım. Hani gelenektir.

Hatta Başbakan Saner, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu, acaba ne bulmuştur bu inceleme sonucunda. Anlıyor musunuz demek istediğimi ? Tutuklanan biri var mı ? Yok.

Demek ki bu konuda da değişen bir şey yok. her sene olan iş, birileri yakacak itfaiye söndürecek, yola devam edeceğiz., Hatta boğazda çıkan yangınlarda yol üstünde adım başı duran hız tespit kameraları o yangını çıkaranları çekmedi mi acaba ?!.. Ee çekmedi tabii, çünkü o kameralar sürekli kasanın kazanmasını sağlayan bir tür kumar makinesi gibi çalışıyor.

Trafik kazalarını da unutmayalım, hani şu polis bültenlerinde yer alan; direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu o şeritten bu şeride atladı; şuraya çarptı burada durdu şeklinde çıkıyor.

Yıllık izinden dün dönüyorum. Arabaların birbirlerini geçme şekline bir daha tanık oldum. İçiniz rahat olsun daha çok insan kazalarda ölecek. Çünkü bu insanlar ölmek istiyor, yapacak bir şey yok. Mesele hızlı araba kullanan geri zekalılar yüzünden masum insanlarda ölüyor. Dediğim gibi dün gördüm; adamlar uçak sürüyor. Herkes ölme hakkını kullanabilir, yapacak bir şey yok.

ŞU ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Yani neye şaşırıyor insanlar anlamadım. Elektriktir kesilecek, niye bu kadar canınızı sıkıyorsunuz. Yani Allah aşkına, bu kadar yıldır KKTC’de yaşıyorsunuz, alışmadınız mı hala bazı şeylere. Bizim memlekette akaryakıt dünyada ucuzlarken zamlanır, yüksek seyrüsefer ödersiniz ama bozuk yollarda araba sürersiniz, akaryakıt ihaleleri her hükümet döneminde sıkıntılıdır ve hep bir şaibe söylentisi vardır. Gelenektir yani böyle şeyler.

Yaşım 14; DP-CTP Hükümeti neredeyse her gün elektrik kesilirdi. 27 yıl geçmiş üstünden halen elektrik kesiliyor. KKTC denilen ve kimsenin devlet olduğuna inanmadığı bir toprak parçasında bunlar olacak. Normal hem de çok normal. Çünkü kimse bu ülkeyi sahiplenmedi ki.

Lüks araba, pahalı telefon, güzel evler; bunlardan ortalık dolu ama elektrik yok, yollar yarı buçuk ve karanlık.

Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı da çıkıp diyor ki “Teşekkürler Türkiyem”; iyi güzel teşekkürler de yaşasın vatanım KKTC diyemiyor; Başbakan dahi tüm bakanlar “teşekkürler Türkiyem” diyor hep bir ağızdan; çünkü ne şimdikiler, ne öncekiler ne de bundan sonra gelecek olanlar gerçek anlamda bu toprak parçasını Anavatanı gibi görüp çalışmadı ki. Hele siyasi sinsilesi hep haklı ve hep suçlayacakları birileri var.

300-400 bin insanın yaşadığı küçük bir toprak parçasını kimse vatan bilip, inanıp sahip çıkmadı ki, gelişmesi için gerçek anlamda uğraşmadı ki.

O nedenle sıkmayın canınızı, elektriktir kesilir; Akaryakıt tırla Türkiye’den gelir olur biter. Duman biraz siyah mı çıktı teknecik de siz de maske takın etkilenmeyin.

Durum bu dostlarım. Değişen bir şey yok. iki hafta tatil yaptım geri döndüm. Yalan bir dünyanın içinde birbirimizin paçasından tutup aşağı çekerek yaşamaya devam…

***

Günün Sözü

"Kimseye kirli ayaklarıyla beyninizde gezme fırsatı vermeyin."

Gandhi


Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Kıbrıs Postası’nın editöryal politikasını yansıtmayabilir.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları