İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe: “KTTO merkezli mahalle baskısı nedeniyle eğitim online oldu”

DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe: “KTTO merkezli mahalle baskısı nedeniyle eğitim online oldu”

‘Bu virüsle yaşamaya alışacağız’ lafı ile şekillenen bir ‘mahalle baskısının’ siyaseti, hükümeti, kısmen toplumu hatta kimi zaman bazı hekimleri de esir aldığını söyleyen DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe, “burası ekonomik çarklar açısından Avrupa mı Amerika mı? İşte yüksek öğretimde yüz yüze eğitim heba oldu” dedi ve söz konusu asılsız mahalle baskısının merkez odağının Ticaret Odası başkanlığı çevreleri olduğunu iddia etti.

Yayın Tarihi: 28/09/20 16:56
Güncelleme Tarihi: 28/09/20 17:35
okuma süresi: 4 dak.
DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe: “KTTO merkezli mahalle baskısı nedeniyle eğitim online oldu”

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) açıkladığı online eğitim kararının yankıları sürüyor…

Üniversitelerde yapılacak yüz yüze eğitim ülke ekonomisini ciddi olarak tehdit ediyor.

Öğrenciden yoksun KKTC’de umudunu tamamen yitiren esnaf ise isyan noktasında…

Doğal olarak siyasi bir tartışmaya da dönüşen üniversitelerin ‘uzaktan eğitim’ konusu hakkında Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Başkanı, akademisyen Ulaş Gökçe, vaktinde yapılan uyarıların hükümet tarafından ciddiye alınmaması yüzünden bu noktaya geldiğimizi söyledi.

‘Bu virüsle yaşamaya alışacağız’ lafı ile şekillenen bir ‘mahalle baskısının’ siyaseti, hükümeti ve kısmen toplumu hatta kimi zaman bazı hekimleri de esir aldığını söyleyen Ulaş Gökçe, “burası ekonomik çarklar açısından Avrupa mı Amerika mı?” diye sordu ve söz konusu asılsız mahalle baskısının merkez odağının Ticaret Odası başkanlığı çevreleri olduğunu iddia etti.

“AMACIMIZ YÜZ YÜZE EĞİTİMİN OLACAĞI ŞARTLARI SAĞLAMAKTI”

Ulaş Gökçe, “Gidişat böyle devam ederse uzaktan eğitime geçmek zorunda kalacağız diye demiştik. 14 Temmuz sonrası yaptığımız uyarılar dinlenmedi. Önerimiz, Karantinalı girişlerin devamı, yerel bulaşın olmadığı bir ortamın bilimsel temini… Amacımız yüz yüze eğitimin olacağı şartları sağlamaktı, ne yazık ki dinlenmedik ve bu günlere geldik… Üniversite senatosu da kimseden talimat almadan ve etkilemeden karar aldı ve açıkladı.” şeklinde konuştu.

“BİZDEKİ MAHALLE MASKISI ‘BU VİRÜSLE YAŞAMAYA ALIŞACAĞIZ’ LAFI… BURASI AB YA DA ABD Mİ?”

Genç Tv'de konuşan Ulaş Gökçe, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Bizde ‘bir mahalle baskısı’ oluştu. O da ‘bu hastalıkla yaşamaya alışacağız’ lafı üzerinden yapılan baskı… İnsanlar nerede yaşadığını unutup Avrupa da Amerika’da yaşadığını mı sanıyor ekonomik çarklar açısından? Bu ülkenin ekonomisinin temeli bellidir. Turizm ve eğitim. Turizmin bu şartlar altında yapılması mümkün değil, geriye iç turizm ve yükseköğretim kalıyor… Biz eğitimi yüz yüze yapabilirdik, yapamıyoruz işte… Bu mahalle baskısı hükümeti de esir aldı. Bu baskıyı Ticaret Odası başkanlığındaki çevreler yürüttü… Siyaseti de hükümeti de kısmen toplumu da esir aldılar…”

“BU MANTIK BİZİ 2021’DE DE ONLİNE EĞİTİME İTECEK”

“Aynı mantıkla devam edersek 2021’de de online eğitim olacak. Şimdiden söylüyoruz. Tüm kesimleri sağ duyuya davet ediyoruz”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.