İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Emre Olgun: "Bu gidişle ya açlıktan öleceğiz ya da hastalıktan... Ortasını bulmamız gerek"

Emre Olgun: "Bu gidişle ya açlıktan öleceğiz ya da hastalıktan... Ortasını bulmamız gerek"

KTTO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Olgun, "Bu gidişle ya açlıktan öleceğiz ya da hastalıktan... Bunun bir ortasını bulmamız lazımdır" diyerek, pandemide gelecek yönetiminin önemini işaret etti.

Yayın Tarihi: 23/02/21 23:00
Güncelleme Tarihi: 23/02/21 23:49
okuma süresi: 3 dak.
Emre Olgun: "Bu gidişle ya açlıktan öleceğiz ya da hastalıktan... Ortasını bulmamız gerek"

Kıbrıs Postası Koronavirüs özel yayınları devam ediyor.

Yar. Doç. Dr. Şükrü Umarbeyli’in hazırlayıp sunduğu EkoFin adlı programa Emre Olgun ve Birdal Cihangir konuk oldu.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Üyesi Emre Olgun, ülkeyi etkisi altına alan koronaviüs salgınında gelecek yönetiminin önemini işaret etti.

"PANDEMİ YÖNETİMİ YAM OLARAK ANLAŞILMADI"

Pandemi yönetiminin tam olarak anlaşılmadığını söyleyen Olgun, günü birlik çıkan krizleri yönetirken risklerin görülemez hale geldiğini savundu.

Gelecek yönetiminde ‘kriz ve risk’ yönetiminin ikiye bölündüğünü aktaran Olgun, risk ve kriz yönetiminden kısaca şöyle bahsetti:

“Kriz yönetiminde hedef ikincil kayıpları en aza indirmektir, bu tedavidir...  Risk yönetiminde hedef nedenleri, riskleri ortadan kaldırmaktır, bu korumadır. Bizdeki risk yönetimi toplum sağlığını korumak kriz yönetimi tedaviyle ilgilidir. Açılımlardan önce riskleri belirlerken olasılık ve zarar şiddetini çarparak risk seviyesi bulmaktayız.”

PANDEMİDE GELECEK YÖNETİMİ...

Pandemi de bilinenler için kriz yönetimi, bilinmeyenler için ise risk yönetimi uygulanması gerektiğini anlatan Olgun, sözlerine şöyle devam etti:

“Aşılama programını nasıl hızlandırabiliriz? Nasıl toplumun yüzde 70’i aşılanabilir, bunun üzerindeki riskleri belirledik. Dolaşım ve etkileşimi nasıl kısıtlarız? İş yerlerini kısmi çalışmaya nasıl döndürebiliriz? Hastalığı geçiren bireylerin daha dirençli olduğunu varsayıyoruz, bu insanları ön plana sürersek hastalığın yayılmasını yavaşlatabilir miyiz? Online alışverişi özendirebilir miyiz? Mümkün olan ürünleri nasıl ön plana çıkarırız? Kısıtlı müşteri kabulünü nasıl uygularız? Çalışanları çalışma ortamı içinde nasıl riski azaltacak önlemler alabiliriz?”

"GELECEK YÖNETİMİ İÇİN ADIM ATILMASI GEREKİYOR"

Risk yönetiminin karar verme mekanizmaları için riskleri görünür ve ölçülebilir hale getirmek olduğunu anlatan Olgun, gelecek yönetimi için adım atılması gerektiğinin altını çizdi.

“Kapalı kutuyuz ama KKTC’nin dışarıdan gelen parayla geçindiği aşikar” diyen Olgun, öğrenci ve turistler adaya gelmeye başladığında nasıl bir yönetim olacağını sordu. Denetimin önemine de vurgu yapan Olgun, “Bahsettiğim unsurlara bakarak kapasitemize göre yurtdışından adaya gelişleri yavaş yavaş kabul etmemiz lazım. Turizmde bir sezon daha kaçırırsak, bu gidişle ya açlıktan öleceğiz ya da hastalıktan öleceğiz... Bunun bir ortasını bulmamız lazımdır. Bunun içinde risk ve kriz yönetimi şarttır” ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.