İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Cumhurbaşkanlığı: KHK başkanı görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir unsur ortada bulunmamaktadır

Cumhurbaşkanlığı: KHK başkanı görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir unsur ortada bulunmamaktadır

Cumhurbaşkanlığı önünde bugün basın açıklaması yapan KAMUSEN ve KTAMS, Tatar’ın Köseoğlu’na gerekli uyarıları yapmasını istemişti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "KHK başkanını görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir unsur ortada bulunmamaktadır" denildi.

Yayın Tarihi: 14/09/22 15:30
Güncelleme Tarihi: 14/09/22 15:47
okuma süresi: 4 dak.
Cumhurbaşkanlığı: KHK başkanı görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir unsur ortada bulunmamaktadır

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu’nun mülakatlarda “adalete ve hakkaniyete dayalı sistemden uzaklaşmasına seyirci kaldığı” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı protesto etmişti. Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yapan sendikalar, Tatar’ın Köseoğlu’na gerekli uyarıları yapmasını istemişti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “KHK Başkanı Köseoğlu’na yönelik öne sürülen iddialar ve bahse konu kurumlar arasında oluşan ihtilaf, sendikaların bugün Cumhurbaşkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasıyla bir başka safhaya taşınmıştır” açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Her iki sendika başkanı, yapmış oldukları açıklamada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a çağrıda bulunarak KHK başkanının görevden alınmasını talep etmiştir.

Demokratik hukuk devleti olan KKTC’de, her birey ve kurumun kendilerine yasalarla çizilen kazanımlarını arama hakkının her koşulda baki olduğu gerçeğinden yola çıktığımızda, ilgili sendikaların haklarını hukuken aramasında bir engel olmadığını hatırlatmakta fayda vardır.

Bağımsız bir kurum olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun farklı dönemlerde atanmış yönetimi tarafından oy birliğiyle alınan bir karara, Cumhurbaşkanı Tatar’ın müdahale etmesinin hukuken ve etik olarak söz konusu olamayacağına dikkati çekiyoruz. Bu noktada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, komisyona sadece KHK Başkanı Ömer Köseoğlu ve KHK üyesi Hüseyin Kavaz’ı atadığını, diğer tüm üyelerin farklı dönemde atandığını vurgulamakta yarar vardır.

Kamu Hizmeti Komisyonu ve Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası’nın Kamu Hizmeti Komisyonu başkanı ve üyelerinin istifaları ve görevlerine son verilmesiyle ilgili dördüncü kısımda, komisyon başkanının görevden alınmasına sebebiyet verecek gerekçe net bir şekilde ortadadır ve bugün sendikalarla KHK arasında yaşanan ihtilafta KHK başkanının görevden alınmasını gerektirecek herhangi bir unsur ortada bulunmamaktadır.

“TATAR’I YAŞANMAKTA OLAN İHTİLAFIN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞMAK, KABUL GÖRECEK BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR"

Bu bağlamda, siyasi saikle Cumhurbaşkanı Tatar’ı yaşanmakta olan ihtilafın içine çekmeye çalışmak, kabul görecek bir yaklaşım olmayacaktır.

Hiç kuşkusuz, kurumlar arasında yaşanan ihtilaf, ülkede kurumlar arası güven nosyonunu sarsacağından toplumsal barışa büyük zarar verme potansiyeli taşımaktadır.

Bu nedenledir ki, sendikalar ve Kamu Hizmeti Komisyonu arasında yaşanmakta olan sürecin taraflarının olaya itidalle yaklaşarak ortak bir noktada uzlaşması, toplumsal fayda bağlamında ivedilikle gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yasaların kendisine verdiği yetki ışığında, görevini toplumsal fayda merkezli yürütmeye, demokratik bir hukuk devleti olan KKTC’nin tüm kurumlarına eşit mesafede durmaya her zaman olduğu gibi bugün de devam edecektir.”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.