Meclis önünde Fiber Optik Protokolü’ne karşı eylem: “Bu protokol imzalanmayacak”
Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Fiber Optik Protokolü’ne karşı bazı sendikalar Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı. CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, “Bu protokol imzalanmayacak” derken, sendika temsilcileri ve siyasi partiler de eyleme destek verdi; gün içinde Meclis önünde kısa süreli arbede yaşandı.
Bazı sendikalar, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Fiber Optik Protokolü’ne karşı Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapıyor.

İNCİRLİ: BU PROTOKOL İMZALANMAYACAK
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Fiber Optik Protokolü’ne karşı direnişi sürdüreceklerini vurgulayarak, “Bu protokol imzalanmayacak.” dedi.
İncirli, Meclis Genel Kurulu devam ederken, dışarıda eylem yapan sendikaların yanına geldi. İncirli’ye CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.
CTP Genel Başkanı İncirli, burada yaptığı konuşmada, bu memlekete sahip çıkan, memleketi seven, evlatlarını, doğacak torunlarını düşünen herkesin bu mücadelenin içinde olduğunu kaydederek, direniş hep birlikte sürdürüldüğünü vurguladı. İncirli, “Vazgeçecek de değiliz. Bu nereye kadar gidecekse oraya kadar gidecek. Bu protokol imzalanmayacak.” dedi.
İncirli, hükümetin hiç kimseye karşı sorumluluk hissetmediğini savunarak, hükümeti “yalan söylemek, manipülasyon, yolsuzluk ve usulsüzlük yapmakla” suçladı. İncirli, “Bu memleketi çalmalarına, memleketten vazgeçmelerine, memleketi peşkeş çekmelerine, başkalarına devretmelerine izin vermeyeceklerini” söyledi.
Destek veren tüm sendikalara teşekkür eden İncirli, “Bu iş burada bitmeyecek. Biz bunun karşısında duracağız. Çünkü bu bizim boynumuzun borcudur. Hepimizin boynunun borcudur. Sabırla mücadeleyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
İncirli’nin konuşmasının ardından, eylemciler polis tedbirlerinin alınmasıyla Meclis yerleşkesine alınarak, Meclis binasına daha yakın bir yerde eylemlerine devam ediyor.
Eylemciler, burada slogan atarak, konuşma yaptı, protokolü kabul etmediklerini vurguladı.
Sendikaların eyleminde, bugün grev açıklayan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Kamu,Ulaştırma,Haberleşme, Bilişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası(Tel-Sen) yer aldı.

12.00: KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel Meclis önünde yaptığı açıklamada, bazı milletvekillerinin Meclis’te sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.
“Bazı faşist beylerin Meclis’te söylediği gibi değil. İstediğimi yaparım demek değildir” diyen Gökçebel, asıl olanın halk ve ülkenin kaderi olduğunu vurguladı.
Gençlerin ülkeye gelmediğini ifade eden Gökçebel, bazı kesimlerin ise zenginliklerine zenginlik katma peşinde olduğunu savundu.
“Bugün Meclis’e girmeyen için söylüyorum; bu halkın çoğu içini görmedi bile. Ben de bugün gördüm bu zenginliği. Buraya mı yatırmak lazımdı? Hastaneler, okullar dururken?” ifadelerini kullandı.
11.58: Meclis önünde "hükümet istifa" eylemleri atılıyor.

11.45: Meclis önünde yaşanan arbede sonrası KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel polis eşliğinde tekrardan Meclis'e girdi. Eylem alanındakiler, Gökçebel'in içeri alınmasının ardından sloganlarını durdurdu.

11.24: Meclis önünde engelli bir vatandaş yaşadığı duruma isyan etti; "Sizin gibi gönüllüler bizi yaşatıyor. Biz savaş veriyoruz. Hükümet hiçbir şey yapmıyor, kimsenin de sesi çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

11.15: GÖKÇEBEL
KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, Meclis'te bir tiyatronun döndüğünü ifade ederek "Faşist Bey"in halka rağmen Fiber Optik Protokolü'nün geçirilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti.
Tahir Gökçebel, “Meclis’e hep birlikte girelim. Bizim adımıza karar vermezler” dedi.
Polise de çağrıda bulunan Gökçebel, “Polis arkadaşlara da çağrım bize engel olmasınlar. Bizi temsil etmeyen vekiller orada oturmasın. UBP hükümet bizi temsil etmiyor” ifadelerini kullandı.
“Ülkemiz pislikten, hırsızlıktan dökülürken orada ahkâm kesen milletvekilleri bizi temsil etmiyor. Dolayısıyla halk kendini yönetmek istiyor. Hiç bu kadar küstah olmamıştı bizi yönetenler” diyen Gökçebel’e, eylemciler ıslık ve alkışlarla karşılık verdi.
Gökçebel, Meclis’in halkı temsil etmediğini savundu, “Bizim adımıza karar veriliyor. Geleceğimiz satılıyor.” dedi. Gökçebel, toplumun buna razı olmayacağını söyledi.
Polis, Meclis’e girişi engelledi.

10.59: EYLEM'İN MECLİS'E GİRİŞİ YASAKLANDI
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Genel Kurul oturumunu izlediği sırada yetkililer tarafından dışarı çıkarıldı. Eylem’in Meclis’e girişinin yasaklandığı belirtildi.
Eylem, Meclis'te "Hırsızlar, yolsuzlar" ifadelerini kullandı.
Meclis alanından çıkarılan Selma Eylem, KTOEÖS temsilcileri eşliğinde eylem alalına girdi. Eylem'i alana yeni gelen sendika temsilcileri karşıladı.
10.30: Sendika başkanları ve bazı yöneticiler Meclis oturumuna girdi.

10.15: ÜREDİ

10.00 BIÇAKLI
Meclis önünde konuşan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümetin yüzde 35 oy oranıyla ülkeyi yönetmeye çalıştığını savunarak, “Bırakın yaptıkları yolsuzlukları, yüzde 35’le ülkenin değerlerini bir bir satmak için ellerinden gelen çirkinlikleri yapmaya çalışıyorlar” dedi.
Genel Kurul’un sabaha kadar toplanmasını eleştiren Bıçaklı, “Aceleniz neydi, bu acil konu ne? Türk Telekom’a teslim mi edeceksiniz? Telefon Dairesi’ni babanızdan miras mı buldunuz? Böyle bir yetki yok” ifadelerini kullandı.
“Beğenmezseniz mahkemeye gidin diyorlar, siz kimsiniz?” diyen Bıçaklı, milletvekilleri de dahil personele baskı yapıldığını iddia ederek, “Akşamdan beri yapılmayan baskı kalmadı, ille yasa geçecek. Ne var yasada bilmediğimiz bir şey mi var?” diye konuştu.
Hükümete, “Sen devlet değil misin, sen neden yapmıyorsun da peşkeş çekeceksin? Yapamazsın be kardeşim” sözleriyle tepki gösteren Bıçaklı, bu şekilde devam edilmesi halinde çalışma barışının ciddi şekilde bozulacağını savundu.
Bıçaklı, milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Bu çirkinlikten vazgeçin, buna ortak olmayın” dedi ve sendika başkanları olarak Meclis’e gireceklerini ifade etti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.