İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sosyal medyada nisap tartışması: Demokrat Parti dediklerini yaparsa, hükümetin nisabı yoktur!

Sosyal medyada nisap tartışması: Demokrat Parti dediklerini yaparsa, hükümetin nisabı yoktur!

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Hayat Pahalılığı tasarısının Meclis’ten geçip geçmeyeceği ve hükümetin oy sayısı üzerinden sosyal medyada karşılıklı açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 13/04/26 15:05
okuma süresi: 2 dak.
Sosyal medyada nisap tartışması: Demokrat Parti dediklerini yaparsa, hükümetin nisabı yoktur!
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Biray Hamzaoğulları ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Hayat Pahalılığı tasarısının Meclis gündemine alınması süreci üzerinden sosyal medyada tartıştı.

BİRAY HAMZAOĞULLARI: ADIM GİBİ EMİNİM 26'NCI VEKİL OLMAM DİYEN UBP VEKİLİ VARDIR

Hamzaoğulları, yaptığı paylaşımda tasarıya ilişkin belirsizliklere dikkat çekerek, “Gayet ciddiyim... Yarın için konuşalım biraz. Bu at Bizanslıların TRUVA ATI. Acaba yarın içinden neler çıkacak? Merak ederim. Her şeyden önce ortada DP Genel Sekreterinin bir açıklaması vardır. Bir bağımsız vekilin açıklaması vardır. Kaldı 26... Adım gibi bilirim 26. vekil olmam diyen UBP vekili vardır... Geçtim YDP’nin tutarsız açıklamalarını... O zaman yarın bu TRUVA ATININ içinden neler çıkabilir?” ifadelerini kullandı.

Erhan Arıklı: HÜKÜMETİN BU YASAYI ŞU VEYA BU ŞEKİLDE GEÇİRECEK İRADESİ DE VARDIR, NİSABI DA; UZLAŞI ARAYIŞIMIZI ZAAFİYET ZANNETMEYİN

Paylaşımın ardından Bakan Arıklı, Hamzaoğulları’na yorum yaparak, “Dün de dedim, bu hükümetin bu yasayı şu veya bu şekilde geçirecek iradesi de vardır, nisabı da. Uzlaşı arayışımızı zaafiyet zannetmeyin” dedi.

BİRAY HAMZAOĞULLARI: DP DEDİKLERİNİ YAPARSA EL SAYINIZ YETMEZ, HA SÖYLEDİKLERİNİ YUTARLARSA, HALKA BİR KEZ DAHA HÜKÜMET OLARAK YALAN SÖYLEDİNİZ DEMEKTİR

Arıklı’nın bu açıklamasına yanıt veren Hamzaoğulları ise, “DP Genel Sekreteri dediklerini yaparsa el sayınız yetmez. Yarın görüşelim. Ha Serhat Akpınar söylediklerini yutarsa halka bir kez daha hükümet olarak yalan söylediniz demektir” ifadelerini kullandı.

Taraflar arasındaki tartışmanın odağında, Hayat Pahalılığı tasarısının Meclis’ten geçip geçmeyeceğine ilişkin belirsizlik ve hükümetin yeterli oyu sağlayıp sağlayamayacağı konusu yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.