İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Rahvancıoğlu: Güngör'den yükselen dumanlar özelleştirmenin sonucu; siz değil devlet, çöplük bile yönetemezsiniz!

Rahvancıoğlu: Güngör'den yükselen dumanlar özelleştirmenin sonucu; siz değil devlet, çöplük bile yönetemezsiniz!

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Güngör Katı Atık Depolama Tesisi'ndeki yangının yalnızca bir çevre felaketi değil, yanlış nüfus politikaları ve özelleştirme anlayışının sonucu olduğunu savundu. Rahvancıoğlu, "Özel sektörün her şeyi daha iyi yöneteceğini savunanlara verilecek en net cevap, bugün Güngör'den yükselen dumanlardır" dedi.

Yayın Tarihi: 18/06/26 12:46
okuma süresi: 3 dak.
Rahvancıoğlu: Güngör'den yükselen dumanlar özelleştirmenin sonucu; siz değil devlet, çöplük bile yönetemezsiniz!
A- A A+

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Güngör Katı Atık Depolama Tesisi’nde yaşanan yangın ve ortaya çıkan çevre felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, ülkedeki nüfus politikaları ile özelleştirme anlayışını sert sözlerle eleştirdi.

Rahvancıoğlu, Güngör Çöplüğü’nde çıkan yangının yalnızca görünen yönünün tartışıldığını, ancak yaşanan felaketin arkasındaki temel nedenlerin göz ardı edildiğinin altını çizdi. 2015 yılında tesiste depolanan katı atık miktarının 190 bin ton olduğunu, 2025 yılında ise bu rakamın 340 bin tona yükseldiğini belirten Rahvancıoğlu, söz konusu artışın nüfus artışının doğrudan bir sonucu olduğunu ifade etti.

“Kıbrıs’ın kuzeyi daha fazla nüfusu kaldıramayacağını bas bas bağırıyor” diyen Rahvancıoğlu, sermayenin ucuz iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla dünyanın farklı bölgelerinden insanların ülkeye getirildiğini, ancak bunun ne insani çalışma koşullarıyla ne de gerekli altyapı yatırımlarıyla desteklendiğini söyledi. Mevcut altyapının ve kamu kurumlarının bugünkü nüfusa dahi hizmet vermekte zorlandığını belirten Rahvancıoğlu, “Çöpleri bile idare edemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin katı atık yönetiminde “verimlilik” gerekçesiyle daha fazla nüfusa ihtiyaç duyulduğu yönündeki değerlendirmelerini de eleştiren Rahvancıoğlu, burada kastedilen verimliliğin aslında kârlılık olduğunu savundu. Çevresel sorunlara ticari kazanç odaklı yaklaşılmasının yanlış olduğunu dile getiren Rahvancıoğlu, katı atık yönetiminin kamu eliyle yürütülmesi ve parasal kazanç yerine ekolojik ilkelerin esas alınması gerektiğini söyledi.

Açıklamasında Güngör tesisini işleten özel şirkete de değinen Rahvancıoğlu, kamuoyuna yapılan açıklamalarda şirketin adının özellikle geri planda bırakıldığını söyledi. Daha önce kendisine ödeme yapmayan belediyelerin atıklarını kabul etmediği iddia edilen işletmeyi hatırlatan Rahvancıoğlu, “Özel sektörün her şeyi daha iyi yöneteceğini savunanlara verilecek en net cevap, bugün Güngör’den yükselen dumanlardır” dedi.

Rahvancıoğlu, Güngör’de yaşanan olayların iki temel gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, ülkenin daha fazla nüfus yükünü taşıyamadığını ve ekolojik hizmetlerin kâr amacıyla yönetilmesinin ciddi sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.