UBP Milletvekili aday adayı Emrah Yeşilırmak: Birinci de çıksam çekileceğim
UBP milletvekili aday adayı Emrah Yeşilırmak, aday belirleme sürecinde oyların yeniden sayılmasını isteyerek üyelerin iradesinin doğru yansıtılması gerektiğini belirtti; sonuçların değişmemesi halinde aday adaylığından çekileceğini açıkladı. Yeşilırmak "Birinci de çıksam çekileceğim" dedi.
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) aday belirleme sürecine itiraz eden milletvekili aday adayı Emrah Yeşilırmak, oyların yeniden sayılmasını isteğini dile getirdi. Yeşilırmak, sayımın ardından sonuçların değişmemesi halinde aday adaylığından çekileceğini açıkladı.
Haber Kıbrıs’ın canlı yayınına katılan Yeşilırmak, itirazının aday sıralamasındaki yerinden kaynaklanmadığını, açıklanan sonuçların doğruluğuna ilişkin şüpheleri bulunduğunu söyledi.
Yeşilırmak, üyelerin iradesinin doğru şekilde sandığa yansımasının ve sonuçların şeffaf biçimde ortaya konmasının önemine dikkat çekti.
Oyların yeniden sayılmasının doğal bir talep olduğunu belirten Yeşilırmak, geçmişte yapılan itirazlar sonucunda sayımın değiştiğini ve aday sıralamalarının farklılaştığını anımsattı.
Yeşilırmak, “Ben burada çıkan sonucun, burada çıkan rakamların, burada çıkan isimlerin gerçek olduğuna inanmıyorum. Sayılsın diyorum, bu kadar basit” ifadelerini kullandı.
Sonuçların değişmemesi durumunda ne yapacağı yönündeki soru üzerine Yeşilırmak, “Aday adaylığından çekileceğim. Daha da büyütüyorum, birinci de çıksam çekileceğim” dedi.
UBP’de aday belirleme sürecinde kullanılan dijital sayım sistemine ilişkin soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Yeşilırmak, itirazların kendi sıralamasıyla ilgili olmadığını, başka adayların da sonuçlara itiraz ettiğini belirtti.
Yeşilırmak, yeniden sayımın üyelerin iradesinin eksiksiz ve doğru biçimde yansıtılıp yansıtılmadığının açıklığa kavuşması açısından önem taşıdığını vurguladı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.