İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Taçoy, Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti: Burası üretimin ve ihracatın merkezi olmak zorunda

Taçoy, Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti: Burası üretimin ve ihracatın merkezi olmak zorunda

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Gazimağusa Serbest Bölgesi’nin üretim, ihracat ve transit ticaret merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirterek, elektrik, yol, su ve gümrük süreçlerindeki sorunların giderilmesi ve bölgenin kapasitesinin artırılması için proje hazırlanacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 06/11/26 10:08
okuma süresi: 2 dak.
Taçoy, Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti: Burası üretimin ve ihracatın merkezi olmak zorunda
A- A A+

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Gazimağusa Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette, Serbest Bölge'de faaliyet gösteren işletmelerin durumu, yatırımcıların talepleri ve altyapı çalışmaları ele alındı.

Yetkililerden faaliyetler hakkında bilgi alan ve sahada incelemeler yapan Taçoy, Gazimağusa Serbest Bölgesi'nin KKTC ekonomisinin dışa açılan en önemli kapılarından biri olduğunu vurguladı.

Taçoy, "Gazimağusa Serbest Bölgesi sadece bir depolama alanı değildir. Burası üretimin, ihracatın ve transit ticaretin merkezi olmak zorundadır. KKTC'nin sınırlı iç pazarını aşmasının yolu buradan geçiyor" dedi.

Yatırımcıların yaşadığı bürokrasi ve altyapı sorunlarına da değinen Taçoy, mevcut altyapı sorunlarının çözülmesi ve bölgenin kapasitesinin artırılması için proje çalışması yapılacağını açıkladı.

"Yatırımcının önünü bürokrasiyle tıkamayacağız, güçlü altyapıyla açacağız. Elektrik, yol, su ve gümrük süreçlerinde yaşanan tıkanıklıkları gidermek önceliğimizdir. Mevcut altyapıyı güçlendirip kapasiteyi artıracak bir proje hazırlayacağız." ifadelerini kullanan Taçoy, hızlı karar alan, üretenin önünü açan bir yönetim anlayışını savunduklarını kaydetti.

Taçoy, ziyaret kapsamında bölgede hizmet veren kamu personeli ile de bir araya geldi.

Personelin çalışma koşulları, yaşadığı sorunlar ve taleplerini dinleyen Taçoy, personelin motivasyonunun hizmet kalitesini doğrudan etkilediğini belirterek, sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Taçoy, ziyaretin sonunda bölgede üretimden vazgeçmeyen iş insanlarına ve görev yapan kamu personeline teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.