Oğuz’dan Solyalı’ya: Hükümlülere yönelik düzenlemeden yararlanan 110 kişinin 70’i deport edildi
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, cezaevindeki hükümlülere yönelik düzenlemeden yararlanan 110 kişinin 70’inin yabancı uyruklu olduğunu ve tamamının ülkelerine deport edildiğini söyledi. Oğuz, adam öldürme ve bazı cinsel suçlardan hüküm giyenlerin şartlı tahliye kapsamında değerlendirilmediğini de belirtti.
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, cezaevindeki hükümlülere yönelik düzenlemeler üzerinden hükümeti eleştiren CTP Milletvekili Ürün Solyalı’ya yanıt vererek, düzenlemeden yararlanan yabancı uyruklu hükümlülerin ülkede bırakılmadığını söyledi.
Haber Kıbrıs ekranlarında Ali Baturay’ın sunduğu Markaj programına konuk olan Oğuz, cezaevi tüzüğü, şartlı tahliye uygulamaları ve tahliyelerin ardından yabancı uyrukluların durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Oğuz, tartışılan düzenlemeden yararlanan 110 kişinin 70’inin Türkiye Cumhuriyeti veya yabancı ülke vatandaşı olduğunu belirterek, bu kişilerin tamamının ülkelerine gönderildiğini söyledi.
“70 kişi yurt dışına deport edildi. Direkt gitti” diyen Oğuz, hükümlülerin serbest bırakılarak KKTC’de yaşamaya devam ettiği yönündeki algının doğru olmadığını savundu.
Düzenlemeden yararlananların büyük bölümünün cezalarının bitmesine kısa süre kalan kişiler olduğunu belirten Oğuz, 83 kişinin bir aydan daha az süre kazandığını söyledi.
Oğuz ayrıca, adam öldürme ve bazı cinsel suçlardan hüküm giyenlerin şartlı tahliye kapsamında değerlendirilemediğini ifade etti.
Tüzüğün geri çekilmesine de değinen Oğuz, mahkeme sürecinde yeni mağduriyetler oluşmaması amacıyla son düzenlemeyi geri çektiklerini, eski uygulamanın ise devam ettiğini söyledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.