İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu: "Hristofyas'ın aday olmaması AKEL ve kendinin kişisel kararı"

Eroğlu: "Hristofyas'ın aday olmaması AKEL ve kendinin kişisel kararı"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın, Şubat 2013'te yapılacak olan Rum Başkanlık seçimleri için yeniden aday olmamasının partisinin ve kendinin kişisel kararı olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 15/05/12 07:29
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu: "Hristofyas'ın aday olmaması AKEL ve kendinin kişisel kararı"
A- A A+

Önder Karacaoğlu'nun 2. Kişisel Karakalem ve Yağlıboya Resim Sergisi'nin açılışında basın mensuplarının sorusu üzerine Hristofyas'ın aday olmama kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Bu kararı alırken özellikle Anastasidis'in seçim kazanmasını engelleme düşüncesi de etkili olsa gerek" dedi.

Eroğlu, "Sayın Hristofyas açıklamasında 'Kıbrıs sorununu çözeceğim veya çözüm umudu varsa aday olacağım' şeklinde sözler söyledi. 'Bugün çözümden, bir anlaşmadan uzak olduğumuzu görüyorum bu nedenle aday olmayacağım' demişti. Şimdi daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Açıklamasını okuduktan sonra daha detaylı yorum yapacağım" ifadesini kullandı.

Hristofyas'ın "uzlaşmadan uzak olduğunu" ifade eden sözlerinin önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, bu sözlerle, kendilerini suçlayacak olanların bulunacağını ama aslında Hristofyas'ın halkının çözüm istemediğini, kendisinin de çözüm konusunda samimi olmadığı gerçeğini ortaya koyduğunu söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.