Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti
Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Can kaybı 5'e yükseldi.
Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında göçük oldu.
Olay, özel bir işletmeye ait maden ocağında meydana geldi. İşçiler çalıştığı sırada göçük oldu. Göçük altında kalan 7 işçiden 2'si kurtarılırken Halit Ersay ve Kerim Ören isimli madenciler hayatını kaybetti.
CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI
3 kişi ise göçük altında mahsur kaldı. İşçiler için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak sabaha karşı madenden acı haber geldi. Göçük altında kalan madenciler Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.
Göçükten kurtarılan işçiler Soma Devlet Hastanesi'ne getirildi.
BAKAN GÜRLEK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Türkiye Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise olayı araştırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Başmüfettiş görevlendirildiğini açıkladı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.