ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Daha önce sattığı aracı tamir amacıyla geri alıp başkasına satmakla itham edilen zanlı 8 gün tutuklu

Daha önce sattığı aracı tamir amacıyla geri alıp başkasına satmakla itham edilen zanlı 8 gün tutuklu

Lefkoşa’da sahtekârlıkla para temini suçlamasıyla tutuklanan Aytaç Yılmaz, mahkemeye çıkarıldı. Zanlının, daha önce devrini yaptığı iki aracı yeniden satarak 39 bin sterlin temin ettiği iddia edilirken, mahkeme soruşturma kapsamında 8 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Yayın Tarihi: 19/01/26 15:00
okuma süresi: 2 dak.
Daha önce sattığı aracı tamir amacıyla geri alıp başkasına satmakla itham edilen zanlı 8 gün tutuklu

Lefkoşa’da meydana gelen sahtekârlıkla para temini suçundan tutuklanan Aytaç Yılmaz, mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Tuğçe Sarıca, mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlının 2024 yılı Şubat–Mart ayları arasında, Hamitköy’de faaliyet gösteren bir araç alım-satım iş yerinde çalıştığı dönemde, daha önce satıp devrini yaptığı iki aracı tamir amacıyla geri aldığını, ardından bu araçları yeniden başka kişilere satarak 39 bin sterlin temin ettiğini söyledi.

Şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını belirten polis, zanlının 16 Nisan 2024 tarihinde ülkeden çıkış yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Aranan şahıs ilan edilen Aytaç Yılmaz’ın, 15 Ocak 2026 tarihinde ülkeye giriş yaparken Ercan Havalimanı’nda tutuklandığını kaydetti.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, meseleyle ilgili ifade alındığını ve zanlının Girne’de de benzer suçlar işlediğine dair bilgi bulunduğunu, bu hususun da araştırılacağını belirterek 8 gün ek tutukluluk süresi talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.