Sahte pasaportla ülkeden çıkış yapmaya çalışmakla itham edilen zanlı 8 gün daha tutuklu kalacak
Sahte pasaportuyla KKTC’ye giriş çıkış yaptığı ve Türkiye’ye gitmeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan İran uyruklu zanlı P.A., yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, sahte pasaportun nasıl temin edildiğine ilişkin soruşturmanın sürmesi nedeniyle zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Ülkemizden sahte pasaportla çıkış yaparak Türkiye’ye giden, burada durumun anlaşılması üzerine İNAD (Kabul Edilemez Yolcu) ilan edilerek geri gönderilen ve “Sahte Evrak Düzenleme, Sahte Evrakı Tedavüle Sürme ve Başkasının Kimliğine Bürünme” suçlarından tutuklanan İran uyruklu zanlı P.A. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru Ozan Yener, olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis, zanlı P.A.’nin 30 Mayıs 2026 tarihinde saat 19.35’te Kwestan Abdalla Has Hassan adına düzenlenmiş sahte pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapmaya çalışırken Türkiye polisi tarafından tespit edildiğini ve İNAD yolcu olarak KKTC’ye geri gönderildiğini mahkemeye aktardı.
Polis, zanlının muhaceret kontrolünde söz konusu sahte pasaportla 22 Mayıs 2026 tarihinde KKTC’ye giriş, 29 Mayıs 2026 tarihinde ise çıkış yaptığının tespit edildiğini belirtti. Bu nedenle zanlının, sahte evrak düzenleme, sahte evrakı tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme suçlarından suçüstü hali gereği tutuklandığını kaydetti.
Polis, zanlının başlatılan soruşturma kapsamında gönüllü ifade verdiğini ve İran pasaportunun ülkesinde olduğunu söylediğini aktardı. Yapılan muhaceret kontrolünde ise zanlının İran pasaportuyla ülkeye hiç giriş yapmadığının belirlendiğini açıkladı.
Polis, zanlının cep telefonunun inceleneceğini ve sahte pasaportu nasıl temin ettiğinin araştırılacağını belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 8 gün ek tutukluluk süresi talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.