Arabasında 16 paket uyuşturucu tespit edilmesiyle itham edilen zanlı, teminatla serbest
Lefkoşa’da gerçekleştirilen huzur operasyonunda aracında 16 paket uyuşturucu ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği tahmin edilen 15 bin 565 TL nakit para bulundurmakla itham edilen J.C.E mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlının teminat karşılığında tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Hint Keneviri) Alma ve Tasarruf” suçlarından itham edilerek tutuklanan zanlı J.C.E yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Tutku Kızıltaç, olayla ilgili bulguları aktardı. Polis, 13 Haziran 2026 tarihinde saat 21:45 raddelerinde Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı bir polis ekibi tarafından gerçekleştirilen huzur operasyonu kapsamında zanlı J.C.E’nun kullanımında bulunan aracın kontrol amaçlı durdurulduğunu ve yapılan kontrolde zanlının tasarrufunda 16 paket halinde yaklaşık 11 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 15,565 TL nakit paranın bulunarak emare alındığını mahkemeye aktardı.
Polis, zanlının suçüstü tutuklanmasının ardından gönüllü ifade verdiğini söyledi. Polis, zanlının aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini, ülkede öğrenci izni ile kaldığını ifade ederek teminat talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 800 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkışının yasaklanması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.