Lefkoşa’da bisiklet ve scooter hırsızlığı: Zanlıya 3 gün tutukluluk
Lefkoşa’da farklı tarihlerde meydana gelen bisiklet ve elektrikli scooter hırsızlıklarıyla ilgili itham edilerek tutuklanan M.A. mahkemeye çıkarıldı. Polis, çok sayıda hırsızlık olayının kamera görüntüleriyle zanlıyla bağlantılandırıldığını belirtirken, mahkeme 3 gün ek tutukluluk emri verdi.
Lefkoşa’da meydana gelen sirkat suçundan itham edilerek tutuklanan M.A. mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede olguları aktaran Polis Memuru Berkay Sürmelioğlu, 07.03.2026 tarihinde 14.00-22.00 saatleri arasında Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi üzerinde R.U.’ya ait kilitsiz vaziyette bulunan markası meçhul yeşil renk dağ bisikletinin çalındığını söyledi.
Polis, zanlının 08-19.03.2026 tarihleri arasında 12.00-20.30 saatleri arasında Lefkoşa’da Ali Rıza Caddesi’nde bulunan bir apartman önünde A.B.’ye ait Trek marka yetişkin bisikletini çaldığını açıkladı.
Polis, zanlının 14.03.2026 tarihinde 06.30-16.00 saatleri arasında Lefkoşa’da Macro Market otopark alanının kuzey kısmında T.M.’ye ait kilitsiz vaziyette bırakılan kırmızı renk Oceg marka dağ bisikletini de çaldığını kaydetti.
Polis, zanlının 19.03.2026 tarihinde 07.30-13.30 saatleri arasında Rauf Raif Denktaş Sokak üzerinde bulunan isimsiz apartman girişinde S.F.’ye ait Xvert-Corratec marka bisikleti, 22.06.2026 tarihinde ise 00.30-09.00 saatleri arasında Lefkoşa’da Mehmet Akif Caddesi üzerinde bir apartman girişinde park halinde bulunan P.A.’ya ait seri numarası meçhul siyah renk Xiaomi 4 Lite 2. jenerasyon elektrikli scooterı çaldığını söyledi.
Polis, yapılan soruşturma ve kamera görüntüleri sonucunda bisikletler ile elektrikli scooterın zanlı tarafından çalındığının belirlendiğini açıkladı.
Polis memuru ayrıca, 25.06.2026 tarihinde zanlının Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını, ardından ikametinde yapılan aramada 5 adet bisikletin bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.
Elektrikli scooterın ise Lefkoşa’da Dede İsmail Sokak üzerinde bulunan isimsiz bir apartmanın bodrum katında tespit edilerek emare alındığı ifade edildi.
Polis, zanlının sirkat meseleleriyle bağlantılı olabileceğine dair makul şüphe bulunduğunu, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek 3 gün ek tutukluluk talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.