ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Uyuşturucu satmakla itham edilen zanlılar teminatla serbest

Uyuşturucu satmakla itham edilen zanlılar teminatla serbest

Lefkoşa'da uyuşturucu ithamıyla tutuklanan iki zanlı, ifadelerinde 27 gram uyuşturucu madde satın aldıklarını ve bir kısmını satarak 12 bin TL gelir elde ettiklerini anlattı. Mahkeme, zanlılar hakkında yurt dışı yasağı, haftalık ispat-ı vücut ve nakdi teminat kararı verdi.

Yayın Tarihi: 03/07/26 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Uyuşturucu satmakla itham edilen zanlılar teminatla serbest
A- A A+

Lefkoşa'da meydana gelen "Kanunsuz Uyuşturucu Madde Alma, Tasarruf ve Verme" suçlarından itham edilerek tutuklanan M.Ö ile A.G yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Buğra Ulu, olguları aktardı.

Polis, 25 Haziran 2026 tarihinde saat 16.00 sıralarında Lefkoşa'da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda zanlıların tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlıların tasarrufunda yaklaşık 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile içerisinde tütünle karışık uyuşturucu bulunan 6 adet sarma sigaranın emare olarak alındığını belirtti.

Polis, zanlıların ifadelerinde uyuşturucu maddeyi 10 Haziran'da 27 gram olarak satın aldıklarını, bunun 10 gramını Lefkoşa'da iki ayrı noktaya bırakarak 12 bin TL gelir elde ettiklerini, geri kalan kısmın bir bölümünü kullandıklarını, kalanını ise sakladıklarını söylediklerini aktardı.

Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücut yapmalarına, 20'şer bin TL nakit teminat yatırmalarına ve ikişer kefilin 750'şer bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.