Askeri yasak bölgeyi ihlal etti, uyuşturucuyla yakalandı: 7 gün daha tutuklu kalacak
Dilekkaya’da askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçen, polis operasyonu sırasında iki polis aracına çarparak kaçan ve ardından uyuşturucuyla da yakalanan zanlı, soruşturma kapsamında 7 gün daha tutuklu kalacak.
Birinci Derece Askeri Yasak Bölgeyi İhlal ve Gizlice Girme, Yetkili Makamdan İzinsiz KKTC Topraklarından Ayrılma ve uyuşturucu madde tasarrufu suçlarından tutuklanan M.A.U., yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Hüseyin Ergüleç olguları aktardı. Ergüleç, 19 Ağustos 2026 tarihinde saat 15.30 sıralarında Dilekkaya köyünün batı kısmında Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından pusu görevi yapıldığı sırada, M.A.U.’nun kullanımında ve adına kayıtlı olan, ancak plakaları üzerinde bulunmayan ZN 603 plakalı Isuzu D-Max marka pikap araçla Birinci Derecede Askeri Yasak Bölge’ye gizlice girerek ihlal ettiğinin tespit edildiğini söyledi.
Polis, M.A.U.’nun araç içerisinde yolcu olarak bulunan D.W.J., eşi S.A.H.S. ve çiftin üç çocuğuyla birlikte Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye giriş yaptığını belirtti.
Şahısların daha sonra takip edildiğini kaydeden Ergüleç, söz konusu aracın Balıkesir bölgesinde şahısları indirdiği sırada operasyon düzenlendiğini belirterek, M.A.U.’nun aracıyla iki ayrı polis aracına çarparak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığını söyledi.
Olay yerinde bulunan polis ekipleri tarafından aracı durdurmak amacıyla havaya ve aracın lastiklerine toplam 15 el ateş edildiğini belirten polis, M.A.U.’nun lastiği patlayan araçla olay yerinden kaçtığını kaydetti.
Çavuş Ergüleç, yapılan takip sonucunda M.A.U.’nun olay yerinden bir süre uzaklaştıktan sonra aracını terk ettiğini ve Akıncılar bölgesinden yeniden Birinci Derecede Askeri Yasak Bölge’ye gizlice girerek ihlal ettiğini, ardından yetkili makamdan izinsiz şekilde KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçtiğinin tespit edildiğini söyledi.
Mesele kapsamında aranmakta olan M.A.U.’nun 19 Eylül 2026 tarihinde tutuklandığını belirten polis, soruşturma kapsamında zanlının Kalecik’teki kullanımında bulunan adresinde mahkeme emriyle arama yapıldığını kaydetti.
Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından yapılan aramada, yatak odasında bulunan komodin üzerinde uyuşturucu madde içiminde kullanılan pet şişeden yapılmış 2 adet bong ele geçirildiğini belirten Ergüleç, kahverengi kavanoz içerisinde, mavi renk naylon ve beyaz kağıda sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi.
Polis ayrıca valiz içerisinde bulunan plastik mavi renkli öğütücüde uyuşturcu kalıntısı olduğuna inanılan madde tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Zanlının mahkemeye çıkarılarak 3 gün ek süre alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde ele geçirilen maddenin analize gönderildiğini ve ifadeler alındığını söyledi. Ergüleç, soruşturmanın devam ettiğini belirterek 7 gün ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlının soruşturma amacıyla 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.