Rum basını: Kırmızı bültenle aranan İsrailli zanlı Güney Kıbrıs’ta sığınma talebinde bulundu
Rum basını, cinayet suçundan kırmızı bültenle aranan ve Girne’de sahte pasaportla yakalandıktan sonra UNFICYP tarafından Rum makamlarına teslim edilen İsrail vatandaşı Daniel Yehonatan Zarug’un, Güney Kıbrıs’ta uluslararası koruma talebinde bulunduğunu yazdı.
Rum basınında bugün yer alan bir haberde İsrail’de cinayet suçundan kırmızı bültenle aranan, 30 Temmuz 2025 tarihinde Girne’de sahte pasaportla tespit edilerek tutuklanan ve ardından UNFICYP tarafından Rum makamlarına teslim edilen 36 yaşındaki İsrail vatandaşı Daniel Yehonatan Zarug’la ilgili bir habere yer verildi.
Söz konusu şahsın Güney Kıbrıs’ta uluslararası koruma altına alınmayı talep ettiğini, aynı zamanda İsrail makamları tarafından kötü niyetli bir şekilde kovuşturulduğunu savunduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, Zarug’un işlemediği suçlardan yargılandığını iddia ettiğini de iletti.
Zarug’un dün avukatı aracılığıyla Lefkoşa (Rum) Uluslararası Koruma mahkemesine başvurduğunu ve siyasi sığınma hizmetlerinin kararının iptal edilmesini istediğini yazan gazete, siyasi sığınma hizmetlerinin 5 Aralık tarihli kararında Zarug’un siyasi sığınma başvurusunu reddettiğini belirtti.
Gazete şu anda Rum polisi kontrolündeki bir tutukevinde göz altında tutulan 36 yaşındaki şahsın dün yapılan başvurusuna birçok hukuki noktanın eşlik ettiğini aynı zamanda İsrail’le yönelik göndermeler içerdiğini de ekledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.