İSKELE
okuma süresi: 6 dak.

Ölüm tehdidi iddiası

Ölüm tehdidi iddiası

Büyükkonuk Eko-Turizm Derneği kurucularından bölge sakini İsmail Cemal, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen'in kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü.

Yayın Tarihi: 10/03/12 10:33
okuma süresi: 6 dak.
Ölüm tehdidi iddiası
A- A A+

Haberci - Haluk Doğandor

Büyükkonuk'ta yaşayan ve kurduğu Eko-Turizm Derneği ile özdeşleşen bölge sakini İsmail Cemal, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen'in kendisini arayarak ölüm tehdidinde bulunduğunu iddia etti. Cemal, konuyla ilgili polise suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Cemal, "Yedikonuk'ta kurulması planlanan petrol depolama tesisine biz çevre halkı ve dernek olarak baştan karşı çıkmıştık. Petrol tesislerinin bölgeye zarar vereceğini ve bu bölgede istemediğimizi her platformda dile getirmiştik. Belediye başkanı Sezai Sezen ise petrol tesisinin kurulmasından yana olduğu için bizim bu tavrımız onun hiç hoşuna gitmedi. Önceki gün 12:42'de beni telefonla arayarak, 'Sen benim hakkımda ileri geri konuşuyorsun, oraya gelirsem seni gebertirim' dedi. Gayet sert ve ciddi bir tavırla bunu bana söyledikten sonra telefonu kapattım ve İskele Polis Müdürlüğü'ne eşimle birlikte giderek şikayet dilekçesi verdim. Daha sonra polis müdürlüğünden beni arayarak, buna Ziyamet Polis Karakolu'nun bakacağını, Belediye Başkanı Sezai Sezen'i arayarak ifadesini isteyeceklerini söylediler. Bu saatten sonra başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu Belediye Başkanı Sezai Sezen olacağını polise de söyledim" dedi.

Boyun Eğmeyeceğiz

Petrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi, yayınladığı bir bildiriyle, İnisiyatif Üyesi İsmail Cemal'i ölümle tehdit etmesini kınadı. Bildiride, 'boyun eğmeyeceğiz' mesajı verildi.

"Bilindiği üzere aylardan beridir kamuoyunun gündemini meşgul eden, önce Lefke bölgesine sonra da Karpaz bölgesinde petrol dolum tesisi yapılması projesi, konuya müdahil ve taraf olan tüm sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin tepkisini çekmiştir. Bir turizm, sağlık ve eğitim adası olması ulusal politika haline gelmiş olan ülkemizin gerçekleri ve hedefleriyle hiçbir şekilde uyuşmadığı, örtüşmediği, sakıncalarının ve zararlarının boyutu sivil toplum ve konuyla doğrudan ilgili olan akademisyenlerce dile getirilmiştir.

Bu bağlamda ülkemizin her bölgesinden çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulan petrol dolum tesisine hayır inisiyatifi, konuyla ilgili girişimlerini devam ettirmektedir. Söz konusu tesis projesinin, Büyükkonuk Belediyesi'ne bağlı Yedikonuk sahillerinde gerçekleştirilmesi istenmektedir. Söz konusu bölge, KKTC'nin ve tüm Akdeniz'in doğal bakımdan bakir kalmış, turizm açısından en zengin potansiyele sahip birkaç ender bölgesinden biridir ve eko-turizm bölgesi olarak da devlet tarafından tescil edilmiştir. Bölgenin statüsü de, Turizm Gelişim Yasası ve anayasanın bazı maddelerindeki şartlarla da belirlenmiştir. Buna rağmen Büyükkonuk Belediye Başkanı Sn. Sezai Sezen, söz konusu petrol dolum tesisi projesine belediye bütçesine katkı getireceği ve istihdam sağlayacağı gerekçesiyle sıcak bakmış, Petrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi'nin girişimlerini hoş karşılamamış, ülkemiz üniversitelerinden seçilmiş uzman akademisyenlerin görüşlerine karşı da yakıkışsız bir tavır almıştır. Görevinin ve mevkisinin gereklerini de unutarak bu tavrını daha da ileri götürme cüreti göstermiş, Büyükkonuk'ta ikamet etmekte olan inisiyatif üyesi Sn. İsmail Cemal'e telefon açmış ve ölümle tehdit etmiştir. Ülkemizde herşeyin yasalarla belirlendiği ve uygulanması gerektiği bir durumda konuya doğrudan müdahil olan bir belediye başkanının böylesine hak, hukuk, adalet ve saygı yoksunu bir davranışla hareket etmesi ve haddini aşması tamamen yakışıksız, haksız ve hukuksuz bir davranıştır. Sn. Sezen, bu davranışı yaparken sivil toplumun ve temsilcilerinin bu ülkenin geleceği ve kaynakları, siyasilerin ve bürokrasinin keyfine ve rant hesaplarına feda etmeyeceğini, bu tarz baskılara da sivil toplum tarafından hiçbir şekilde boyun eğilmeyeceğini bilmelidir.

Bu noktada Büyükkonuk Belediye Başkanı Sn. Sezai Sezen'in yapması gereken şey, ülkemizin anayasasını, çevre ve turizmle ilgili yasaları açıp dikkatle okuması, kendi bölgesinin eşsiz güzelliklerini dünyaya tanıtacak girişimler ve açılımlar yapması, bölgesini turizm dünyasına tanıtması, bölgesindeki her bir çakıl taşına duyarlı bir vatandaş olarak sahip çıkması, bu ülkenin zenginliklerinin de kendi malı olmadığını, tüm ülkenin malı olduğunu anlaması, keyfi ve kısa günün kârına bakan günü kurtarmaya yönelik icraatlara da sivil toplumun geçit vermeyeceğini kabullenmesi ve bir belediye başkanı olarak görevini layığıyla yerine getirmesidir.

Sn. Sezen'in İnisiyatif karşısında çaresizliğe düşerek bir inisiyatif üyesini ölümle tehdit etmesi, inisiyatifi oluşturan tüm sivil toplum örgütleri tarafından esefle karşılanmış ve kınanmıştır. Asli görevlerini ve yasaların gereklerini yerine getirmekten aciz bir hale düşen Sn. Sezai Sezen'in bu şartlar altında yapması gereken şey, yaptığından dolayı özür dilemek ve görevinden derhal istifa etmektir".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.