TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Othello Restorasyonu vatandaşı isyan ettirdi: “Saygısızlık”

Othello Restorasyonu vatandaşı isyan ettirdi: “Saygısızlık”

Othello Kalesi’ndeki restorasyonun aslına uygun bir biçimde yapılmadığına isyan eden vatandaş, sosyal medyadan görüntüleri paylaşarak, “Othello Kalesi’nde restorasyon adına ciddi tahribat yapılmış. Turizme yazık ve tarihe saygısızlık” ifadelerine yer verdi.

Yayın Tarihi: 04/01/20 13:45
okuma süresi: 3 dak.
Othello Restorasyonu vatandaşı isyan ettirdi: “Saygısızlık”

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Geçmişte Mağusa kentinin ana girişlerinden biri olarak kullanılan 14'üncü Yüzyılda Lüzinyanlar tarafından inşa edilen Othello Kalesi’ne yapılan restorasyon vatandaşı isyan ettirdi. Çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşan vatandaş, turizme ve tarihe büyük bir saygısızlık yapıldığını ifade etti. Vatandaş, Othello Kalesi’ne yapılan restorasyonun ‘aslına uygun olmadığını’ belirterek, restorasyon adına ciddi tahribat yapıldığını vurguladı. 

“RESTORASYON ADINA CİDDİ TAHRİBAT YAPILMIŞ”

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan vatandaş, şu ifadelere yer verdi: “Shakespaer’in 1604’de yazdığı Othello Oyununa adını veren Kuzey Kıbrıs Gazimağusa kentinde şehir surları içindeki her hafta binlerce turistin ziyaret etmesi gereken Othello Kalesi’nde restorasyon adına ciddi tahribat yapılmış. Turizme yazık ve tarihe saygısızlık”

OTHELLO KALESİ TARİHİ…

14'üncü Yüzyılda Lüzinyanlar tarafından inşa edilen Othello Kalesi, Mağusa kentinin ana girişlerinden biri olarak kullanılıyordu. Kale girişi üzerinde asılı olan St. Mark Aslanı kabartmasının altında kaleyi yeniden biçimlendiren kaptan Nicolo Foscari'nin adı ve 1492 tarihi görülmektedir. Etrafı derin bir hendekle çevrili olan Kale'nin yapısında kuleler ve topçu bataryalarıyla biten koridorlar bulunmaktadır. Kale avlusunda bir kısmı Osmanlılara, bir kısmı İspanyollara ait toplar, demir gülleler ve taş gülleler de bulunmaktadır. Kara Kapısı bir Ravelin'le (yarım ay şeklindeki tabya) korunmuştur. Buradaki geçitler ve top yuvalarına ek olarak bir şapel ve zindan olarak kullanılan yeraltı odaları bulunmaktadır.

Kalenin bugünkü adı, İngiliz döneminde kullanılmaya başlanmıştır. Sheakespeare'in ünlü trajedyasının bir bölümü Kıbrıs'ta bir liman kentinde geçmektedir. Oyunun kahramanı Othello, Faslı (Moor) biri olarak tanıtılır. Yazarın, adanın Venedikli valisinin soyadının anlamı 'Moor' olan Christophoro Moro'nun adını duyduğu ve yanılarak onun bir Faslı olduğunu düşündüğü sanılmaktadır.

Kale içerisinde bulunan salon günümüzde bir çok sanat ve kültürel etkinliğe evsahipliği yapmaktadır. Gazimağusa Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin de birçok etkinliği burada olmuştur.

Fotograflar: Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.