Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nden Tabipler Birliği'ne destek: Meslek örgütleri yok sayılamaz!
Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Seran Aysal, kamusal nitelikli meslek örgütlerinin yasal düzenleme süreçlerinden dışlanmasının toplumu yok saymak anlamına geldiğini vurguladı ve KTTB ile dayanışma içinde olacaklarını açıkladı.
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal, kamusal nitelikli meslek örgütlerinin ilgili oldukları konularda yasal düzenleme süreçlerinden dışlanmasının toplumu yok saymak anlamına geldiğini vurguladı. Aysal, önceki benzer girişimlerde uyarılarını iletmelerine rağmen dikkate alınmadığını belirterek, şimdi de Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin (KTTB) yok sayılarak Sağlık Hizmetleri Yasası’nda değişiklik yapılmak istendiğini kaydetti.
Aysal, KTMMOB olarak KTTB ile dayanışma içinde olacaklarını ve bu süreçte meslek örgütlerinin hak ve görüşlerinin savunulacağını ifade etti. Açıklamasında, devleti ve kurumlarını koruma görevini üstlenenlerin, bu tür uygulamalarla devleti de yok saymış olduğunu vurguladı.
Bu tutumun hem toplum yararı hem de mesleki açıdan devlet mekanizmasının verimli işleyişine zarar verdiğine dikkat çekildi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.