SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Gıda denetimleri: Kapya biber ve domateste limit üstü ilaç tespit edildi

Gıda denetimleri: Kapya biber ve domateste limit üstü ilaç tespit edildi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 13-19 Mart tarihli gıda denetimlerinde kapya biber ve domateste tavsiye dışı veya limit üstü bitki koruma ürünü bulunduğunu, bazı ürünlerin imha edildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 19/03/26 12:14
okuma süresi: 1 dak.
Gıda denetimleri: Kapya biber ve domateste limit üstü ilaç tespit edildi

Tarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,13-19 Mart tarihlerini kapsayan gıda denetimlerinde 27 ithal ürününün hepsinin temiz olduğu belirtildi.

12 yerli üründen 9’u temiz çıktı. Mağusa sakini Bekir Cura’ya ait kapya biberde tavsiye dışı bitki koruma ürünü saptandı ve ürün imha edildi.

Güzelyurt sakini Birhan Kızıltoprak’a ait domateste tavsiye edilen bitki koruma ürünün limitin üstünde olduğu belirlendi. Ürün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.

Öte yandan Mağusa sakini Mustafa Coşkun’a ait dolmalık biberde üçüncü numune alımında tavsiye edilen bitki koruma ürünün yine limit üstü olduğu belirlendi. Ürün imha edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.