GİRNE
okuma süresi: 6 dak.

GİGEM’den genç girişimcilere destek: “Başarılı fikirlere ekonomik destek sağlanacak”

GİGEM’den genç girişimcilere destek: “Başarılı fikirlere ekonomik destek sağlanacak”

GİGEM, Genç Girişimcileri Teknik ve Ekonomik Destekleme Projesi ile başarılı fikirlere ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 17/01/20 08:43
okuma süresi: 6 dak.
GİGEM’den genç girişimcilere destek: “Başarılı fikirlere ekonomik destek sağlanacak”

Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Gençlik Gelişim Merkezi (GİGEM), Avrupa Birliği (AB) fonuyla sağlanan Genç Girişimcileri Teknik ve Ekonomik Destekleme Projesi ile genç girişimcilere 60 bin Euro’luk hibe desteğinden yararlanma fırsatı sunuyor.

Genç Girişimcileri Teknik ve Ekonomik Destekleme Projesi çerçevesinde, gençlere ekonomik ve teknik destek sağlanacak. İş fikri olan girişimci gençlerin fikirleri değerlendirilecek; en iyi 8 fikre ise 60 bin Euro’luk hibe desteği sağlanarak, uygulamanın takibi yapılacak.

Projenin detaylarıyla ilgili Şubat ayından itibaren Girne, Güzelyurt, İskele, Lefke ve Gazimağusa’daki genç girişimciler bilgilendirilecek.

Genç Girişimcileri Teknik ve Ekonomik Destekleme Projesi’ne ilişkin Girne Postası’na konuşan Proje Koordinatörü İsmail Bayramoğlu ve Operasyon ve İş Geliştirme Koordinatörü Hasan Tabakcı, AB finansmanıyla sağlanan proje ile ülkedeki girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

GİGEM GİRNE’NİN SOSYAL ÇATISI…

GİGEM Operasyon ve İş Geliştirme Koordinatörü Hasan Tabakcı, GİGEM’in 27 Mayıs 2017’de kapılarını açtığını söyledi. GİGEM’in, Girne’nin sosyal çatısı denilen, SOS Çocukköyü Derneği’nin bir operasyonu olduğunu kaydeden Tabakcı, 16-35 yaş arası gençlere hizmet götüren bir sosyal kuruluş olduklarını ifade etti.

GİGEM’in, genç işsizlik rakamlarının yüksek olması ve genç istihdama yardım etmek amacıyla kurulduğunu bildiren Tabakcı, “GİGEM, SOS Çocuk Kötü Derneği’nin uluslararası fonların yardımıyla inşa edildi. GİGEM, her kesimden gencin sosyalleşebileceği, sosyal, psikolojik, kültürel ve entelektüel anlamda paylaşımlarda bulunarak kendilerini geliştirebilecekleri bir kuruluş” dedi.

DİL EĞİTİMİNDEN MESLEKİ EĞİTİME KADAR DEĞİŞEN FAALİYETLER…

GİGEM’in genç istihdamın sağlanmasına katkıda bulunarak yürüttüğü faaliyetlerden bahseden Tabakcı, “Gençlere yönelik dil eğitimleri,  girişimcilik eğitimleri, kariyer danışmanlık hizmetleri, sportif faaliyetler, bireysel danışmanlık, Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri kursları, mesleki eğitimler, Web Design, Photoshop, Advanced Microsoft Office, Cyber Security, Digital Marketing, Programming, 3D MAX gibi dönem dönem değişen eğitimlerimiz bulunuyor” şeklinde konuştu.

AB fonuyla sağlanan Genç Girişimcileri Teknik ve Ekonomik Destekleme Projesi’ni yürüttüklerini kaydeden Tabakçı, projenin hazırlık döneminde olduklarını belirterek, proje ile ilgili duyurulara Şubat ayının ilk haftasında başlayacaklarını söyledi.

“15 FİKİRDEN 8’İ SEÇİLECEK, 60 BİN EURO’LUK HİBE İMKANI TANINACAK”

Projenin 3 aşamalı olduğundan bahseden Tabakcı, “Projenin ilk aşaması, kapasite geliştirme programı olacak. Şubat ayından Mayıs’a kadar sürecek olan dönem aktivite odaklı olacak. Seminer, konferans ve programı tanıtma gibi aktiviteler yer alacak. Mayıs ayında ise hızlandırma programı ile birlikte, inovatif iş fikirlerini başvuruya çıkarak ardından kabul edeceğiz. Bu başvurulardan 15 tanesini seçip, hızlandırma programına ekleyeceğiz. Hızlandırma programı toplamda 88 saatlik bir iş planı oluşturma ve performans odaklı bir eğitim olacak” dedi.

İş fikri olan girişimci gençlerin, araştırmalarını yapmaların ardından puanlanacaklarını kaydeden Tabakcı, “3 aylık periyod sonunda 15 iş fikrini, ortak oluşturacağımız jüriyle değerlendireceğiz. 15 fikirden 8’ine 60 bin Euro’luk hibe programına girmeye şans tanıyacağız. Seçilen 8 fikre, 60 bin Euro verip ve uygulamasını takip edeceğiz” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE KATKI KOYMAK İSTİYORUZ”

Proje ile ülkedeki genç iş fikirlerinin kamuya veya sadece özel sektöre bağlı olmadığını göstermek istediklerini söyleyen Tabakcı, “Bu tarz projelerle girişimcilik ekosistemin gelişmesine katkı koymak istiyoruz. Bizim gibi kuruluşların bu tarz projelerle ön planda olması lazım. O zaman girişimcilik ekosistemi canlanır ve gelişir” ifadelerini kullandı.

“HER BÖLGEDE BİLGİLENDİRME YAPILACAK”

Proje Koordinatörü Bayramoğlu ise, yalnızca Girne değil, Kuzey Kıbrıs’taki iş fikirlerini bulma maksadıyla yola çıktıklarını ifade etti. Program çerçevesinde kaçırılmaması gereken noktalar olduğunu belirtti. Girişimcilik projesinin yol haritasını mümkün olduğunda genç girişimcilere duyurmak istediklerini belirten Bayramoğlu, projeyi ülkenin her bölgesine giderek duyuracaklarını söyledi. Genç girişimcilerin, proje ile ilgili duyuruları sosyal medya başta olmak üzere gazetelerden de takip edebileceklerini dile getiren Bayramoğlu, projeyle ilgili takvimin belli olmasının ardından, Güzelyurt, İskele, Lefke, Gazimağusa ve Girne’de tanıtım gerçekleştireceklerini bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.