GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Bir kişinin sahte Bangladeş ehliyetiyle KKTC ehliyeti aldığı iddia edildi: Bağlantılı 2 kişi tutuklandı

Bir kişinin sahte Bangladeş ehliyetiyle KKTC ehliyeti aldığı iddia edildi: Bağlantılı 2 kişi tutuklandı

Gazimağusa’da yürütülen soruşturmada, bir kişinin 35 bin TL karşılığında temin ettiği sahte Bangladeş sürüş ehliyeti ve düzenlendiği öne sürülen sahte eğitim evraklarıyla KKTC sürüş ehliyeti aldığı tespit edildi. Olayla bağlantılı iki zanlı tutuklanırken, bir kişi aranıyor.

Yayın Tarihi: 11/06/26 17:46
okuma süresi: 2 dak.
Bir kişinin sahte Bangladeş ehliyetiyle KKTC ehliyeti aldığı iddia edildi: Bağlantılı 2 kişi tutuklandı

Gazimağusa’da yürütülen polis soruşturmasında, bir kişinin sahte Bangladeş sürüş ehliyeti kullanarak KKTC sürüş ehliyeti aldığı ortaya çıkarıldı. Olayla bağlantılı iki kişi tutuklanırken, bir kişi ise aranıyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Aralık 2025 içerisinde Gazimağusa’da S.H.'nin (30), KKTC sürüş ehliyeti alabilmek amacıyla G.H.'ye (37) 35 bin TL vererek sahte Bangladeş sürüş ehliyeti temin ettiği belirlendi.

S.H.'nin daha sonra söz konusu sahte ehliyetle Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir şoför okuluna başvurduğu ve alması gereken sürüş eğitimini almamasına rağmen kendisi adına sahte evrak düzenlendiği tespit edildi.

Polis, zanlının hazırlanan sahte evrakı ilgili daireye ibraz ederek tedavüle sürdüğünü ve bu yolla sahtekarlıkla KKTC sürüş ehliyeti temin ettiğini açıkladı.

Olayın polisin bilgisine gelmesinin ardından başlatılan ileri soruşturmada, S.H. ile şoför okulunda çalışan A.B.D. (43) tutuklandı.

Olayla bağlantılı olduğu belirtilen G.H.'nin ise arandığı, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.