EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu 8. Atölye Çalışmaları Festivali’ni gerçekleştirdi 

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu 8. Atölye Çalışmaları Festivali’ni gerçekleştirdi 

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Atölye Çalışmaları Festivali’nin 8'incisi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 02/06/23 17:13
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu 8. Atölye Çalışmaları Festivali’ni gerçekleştirdi 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Atölye Çalışmaları Festivali’nin 8'incisi Pearson ve Saydam Berberoğlu ve Kardeşi Ltd’in sponsorluğunda İngilizce Hazırlık Okulu B Binası’nda gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlikte eş zamanlı olarak üç farklı salonda çeşitli sunumlar düzenlendi. 

İyileşme ve Yenilenme teması ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarında son birkaç yıldır yaşanılan olumsuzluklar, deprem felaketi ve kayıpların etkilerinin iyileşme ve yenilenme sürecinde dil eğitimi ve öğrenimine nasıl yansıdığı, çözüm önerileri ve tecrübelerin paylaşılması amaçlandı.  

Tüm gün boyunca devam eden atölye çalışmaları YDİHO Atölye Çalışmaları Festival Koordinatörü Okutman Betül Eren ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazan Doğruer’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak Hemani Naran “COVID Sırasında MENA Eğitimcilerinden Alınan Dersler ve Pandemi Sonrası Hibrit Öğrenme Stratejileri” konulu sunum gerçekleştirdi. Kapanış sunumunu ise Sinem Atamsoy Koşar “Birlikte Büyürüz, Birlikte İyileştiririz!” konulu sunum ile gerçekleştirdi. Atamsoy sunumunda mesleki gelişim faaliyetlerine katılmanın, öğretmenler için iyileştirici bir güç taşıdığını belirtti.  

Gün boyu gerçekleştirilen eş zamanlı sunumlarda öğretim elemanları ve öğrenciler “Eğitimde Yapay Zekayı Kucaklamak”, “Stres Nasıl Arkadaşımız Olur”, “Yabancı Dil İngilizce'den İkinci Dil İngilizce'ye Dil Öğretmenlerinin Kimliğinin Yeniden İnşası”, “İş Birliğine Dayalı Öğrenme İçin Google Araçlarını Kullanma”, “Yetişkin Öğrencilerin İngilizce Öğrenme Kaygıları”, “Pozitif Öğretmen Deneyimini Teşvik Etmek: Empati Haritaları”, “Dil ve Beyin”, “Sınıfı Wordwall ile Aktifleştirme”, “Screenpal Teknolojisini Keşfetmek”, “Etkili İş Başvuru Mektupları Hazırlamak”, “Acil Çevrim İçi Eğitimde CoP ve Kültürler Arası Uygulamalar Hakkında Bir Beyin Fırtınası”, “Diyalojik Öğrenme, Öğrenmeyi Somut Rakamlara Çevirmek: İngilizce Öğrenenler İçin Motivasyonel Bir Teknik”, “Bilişsel Hataların ve Önyargıların Maskesini Ortaya Çıkarma: Eleştirel Düşünme Becerilerini Geliştirme” konularında çalışmalar yapıldı. Söz konusu etkinlik DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel’in katılımları ve gerçekleştirilen kapanış konuşmalarının ardından sona erdi. 

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.