EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KTOEÖS, Türkiye'de öğretmen Fatma Nur Çelik'in öldürülmesini kınadı

KTOEÖS, Türkiye'de öğretmen Fatma Nur Çelik'in öldürülmesini kınadı

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, öğretmen Fatma Nur Çelik’in öldürülmesi sonrası eğitim ortamındaki şiddete dikkat çekerek, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmaması ve nitelikli eğitim için mücadele vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 05/03/26 15:28
okuma süresi: 2 dak.
KTOEÖS, Türkiye'de öğretmen Fatma Nur Çelik'in öldürülmesini kınadı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Türkiye’deki Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Başkanı Kemal Irmak’a dayanışma mesajı göndererek; öğretmen Fatma Nur Çelik'in öğrencisi tarafından öldürülmesiyle ilgili duydukları üzüntüyü dile getirdi.

KTOEÖS’ten verilen bilgiye göre Eylem mesajında, "öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı, öğretmenlik mesleğinin değersizleştirildiği, öğretmenlerin sürekli suçlandığı ve sorumlu tutulduğu bir düzen yaratıldığını savundu."

Mesajında okulların bir yaşam alanı olmaktan uzaklaşarak yalnızca bilgi aktarılan ve güvenli olmayan mekânlara dönüştürüldüğünü ileri süren Eylem, toplumda artan şiddet ortamının da eğitim alanını olumsuz etkilediğini söyledi.

Eylem, öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen Fatma Nur Çelik ve bu sistemin mağduru olan tüm öğretmenler için üzüntü duyduklarını da belirterek, yaralanan öğretmen ve öğrencilere acil şifalar diledi.

Eylem ayrıca, nitelikli, kamusal, laik ve bilimsel eğitim ile demokratik ve laik toplum yapısı için verilen mücadeleyi selamladıklarını belirterek Eğitim-Sen ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.