ADVERTORİAL
okuma süresi: 7 dak.

Otomatik bariyer alırken nelere dikkat etmeliyim?

Otomatik bariyer alırken nelere dikkat etmeliyim?

Otomatik bariyer almadan önce dikkat edilmesi gerekenler.

Yayın Tarihi: 18/04/24 12:00
okuma süresi: 7 dak.
Otomatik bariyer alırken nelere dikkat etmeliyim?

Otomatik bariyer alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

1. Bariyer seçimi: Otomatik bariyer almadan önce kullanım yapacağımız yerin araç trafik sayısı en önemli kriterdir. Otomatik kollu bariyerlerin kullanılacağı ticari alanlar, toplu konut siteler, otoparklar, lojistik depolama alanları, hava limanları, otoban tünel girişleri gibi çok farklı kullanım alanları mevcuttur, üreticiler NICE, BFT, TAU, otomatik kapı motoru ve bariyer sistemleri üretim ve geliştirmeleri kullanım alanlarına göre tasarlamaktadır. Detaylar için https://www.uzmankapi.com.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2. Bariyer kol Uzunluk: Otomatik Bariyer modelleri orta seviye kullanım modelleri olarak nice wides, nice widem, nice widel, olarak Small, Medium, Large modelleri olarak sınıflandırılmıştır. nice wides modeli 3-4 mt kol boyutuna sahip kişisel kullanım için tasarlanmış bir üründür. 15 araçlık otoparklar için uygundur. Nice widem modeli 4-5 mt kol boyutuna sahip orta ölçekli işletmeler, konut otoparkları, otoparklarda kullanılabilir. 4 mt kol gövde ile 200 araçlık otoparklarda kullanılabilir. 5 mt kol ile 100 araçlık otoparklarda kullanılabilir. Nice widel modeli ise 5-6-7 mt kol kullanılabilen modelidir. Daha çok geniş alan kapamada kullanılan gövde kullanılacak kol uzunluğuna göre açma kapama sayısı değişmektedir. 5 mt kollu kullanımda 150 araçlık trafikte kullanılabilir. 6 mt kol ile 100 araçlık trafiğe uygundur. Kol boyu 7 mt olması durumunda 50 adet araç trafiğinin üzerine çıkılmamalıdır. Nice bariyer markasının endüstriyel kullanımda daha uzun kollu ve trafik sayısı artan alanlarda kullanılan modelleri mevcuttur.

3. Otopark ve toplu konut kullanımı: Bariyer kullanımında sık yoğun trafik olan toplu konut ve otoparklarda endüstriyel kullanım modelleri Nice SBAR 4 mt, Nice M3BAR 3 mt, Nice M5BAR 4 mt ve 5 mt Modelleri kontlarda ve otoparklarda kullanılmaktadır. Nice SBAR 4 mt kollu modeli orta ölçekli otoparklarda kullanılmaktadır. Nice M3BAR 3 mt kollu bariyer modeli 1.5 sn açılma süresi ile yüksek yoğunluklu otoparklarda kullanılmaktadır. Açılma kapanma hızı ile 1000 araçlık otoparklar için uygundur. Nice MBAR Serisi 4 mt kollu modeli ise toplu konutlar için en uygun kullanışlı modelidir. Giriş çıkış bariyeri olarak kullanıldığında trafik olarak 1000 araçlık geçiş trafiğine uygundur. Nice MBAR Serisi 5 mt kollu modelinin kullanılması durumunda ise kol boyunun artması giriş trafik sayısı olarak 600 araçlık otoparka sahip trafik yoğunluğuna düşmektedir.

4. Ticari ve lojistik alanda kullanım: Ticari kullanım sahalarında geçiş yollarının geniş olması bariyer kol uzunlukları sebebi ile kol ağırlıklarına uygun gövde tasarımları tercih edilir tır, kamyon geçiş noktalarında bariyerler karşılıklı konularak geçiş genişliği artırılır. Senkronize çalışma özelliği sayesinde bariyerler tek tuşla aynı anda kalkıp inerek geçişleri kontrol eder. Nice M7BAR 6-7 mt kollu modelleri ticari ve lojistik işletmeleri için tasarlanmış yoğun kullanıma uygun modelidir. Karşılıklı 6+6 olarak 12 mt geçiş alanı ya da 7+7 olarak 14 mt geçiş alanı oluşturabilirsiniz. Lojistik depolama alanlarında Nice M7BAR 6-7 mt kollu bariyer trafik yoğunluğu olarak 500 araçlık geçiş yoğunluğu için uygundur. Nice markasının en uzun kollu modeli olan LBAR 8-9 mt kollu modeli extrem geçişte olan tek kolda 8 ila 9 mt kol kullanılabilir karşılıklı kullanımda ise 8 mt kollu bariyerde 8+8 mt olarak 16 mt geçiş alanı oluşturulabilir. 9 mt karşılıklı bariyerde ise 9+9 mt olarak 18 mt geçiş alanı oluşturulabilir. Nice markasının ürün yelpazesi içerisinde her kapı modeli içinde kapıların kullanım sıklıkları ağırlıklarına göre ürünleri bulunmaktadır en çok tercih edilen markaların başında gelmektedir.

5. Geçiş otomasyon kontrol: Nice markası bariyerlerin üretiminde kontrol kartlarının otomasyon sistemleri tarafından yönetilmesi için yazılımlarını input girişlerini uyumlu hale getirmiştir tüm geçiş kontrol sistemleri ile yönetilebilir durumdadır. Plaka tanıma, HGS geçiş sistemi, akıllı ev otomasyon sistemleri dahil bariyer sistemine aç, kapa, stop, gibi kontrol edebilir. Üretim tesislerinde bariyer otomasyon yazılımları ile geçiş kontrollerini ilave otomasyon ürünleri kullanılarak geçişleri güvenli kontrol edilebilir duruma getirebilirsiniz güvenlik aksesuarları ve özellikleri, araçların güvenli bir şekilde geçişini sağlamak için kritiktir önemdedir.

6. Güvenlik sensörleri: Araç geçişinde güvenlik aksesuarları donanımları çok önemlidir bariyer kolunun aşağı yönde inmesini kontrol eden fotoseller ek ilave fotosel kontrol donanımları kazaları önler geçişleri hızlandırır. Aynı zamanda bariyerlerin güvenlik amaçlı durdurulması stop moduna alınması gibi önemli durumlarda bariyerleri kitleyebilirsiniz.

7. Bakım ve Destek: Bariyerin periyodik bakım gereksinimleri ve satıcının uygun gördüğü yetkili bayi tarafından sunulan teknik destek önemlidir. Güvenilir bir satıcıdan ve üreticiden alışveriş yaparak, olası sorunlarda destek alabilme garantisi sağlanmalıdır.

8. Maliyet: Bariyerin seçimi doğru ürün bariyer alımı, bütçenizi belirler. Uygun ürün doğru ürün değildir ucuz bir bariyerin düşük kaliteli olabileceğini ve uzun vadede daha fazla maliyet getirebileceğini unutmayın. Seçimlerinizi yaparken araç trafik sayısını yoğunluğunu göz önünde bulundurun.

9. Çevre Yasal Uyumluluk: Bariyerin monte edileceği alanın yerel belediyenin yasal düzenlemelerine uygun olması gerekir. Özellikle trafik yönetimi ve güvenliği gibi konularda yerel yönetmelikleri göz önünde bulundurun. Bu faktörleri dikkate alarak, ihtiyaçlarınıza en uygun otomatik kollu bariyeri seçebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.