Hukukun zaferi ama krize devam

Yayın Tarihi: 14/01/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Günlerdir merakla bekleniyordu, emeklilerden kesinti nasıl bir karara bağlanacak diye.

Gergin bir bekleyiş miydi bu hayır hatta emekliler umutlarını kesmiş ne olmasa "hükümet istediğini yaptıracak" der gibiydiler.

Ancak öyle olmadı ve Mahkeme hem yasaları dikkate alarak hem de kamu vicdanını göz önünde bulundurarak emeklilerden yana karar üretti ve emekli maaşlarından kesinti artık Hükümet tarafından yapılamayacak.

Maliye Bakanı Ersin Tatar günlerdir eğer karar hükümet lehine olumlu çıkmazsa 13. maaşlara sıkıntıya girecek hatta belki ödenemeyeceksiniz diye sürekli uyarılarda pardon daha doğrusu tehditlerde bulunuyordu.

Ama Hukuk halkın ona olan güvenini sarsmadı ve kurallarını çalıştırarak emeklilerden yana kararını üretti, doğru da yaptı.

Tabii emeklilerin merak ettiği bir konu var ki bugüne kadar yapılan kesintiler geri ödenecek mi diye? Sanmıyorum dersem heralde yanılmam.

PARALAR ZİRAAT BANKASINDA BEKLİYOR

Aldığım son duyumlara göre 13. maaşlar Ziraat Bankasında bekliyor, tabii Türkiye'nin talimatı olmadan ödenemiyor; aslında dünkü mahkeme kararı AK Parti Hükümetine de iyi bir cevap oldu.

Her şeyi dayatarak yaptırılamayacağı anlaşılmış oldu ancak şimdi de hükümetin üzerine başka şeylerden kesinti yapın baskısıyla gelinecek.

BAŞBAKAN DURUŞUNU SERGİLEMELİ

Başbakan İrsen Küçük'e pek çok insan umud bağladı ülkenin daha iyi yerlere gelebilmesi açısından ancak bu umutlar ağır ağır boşa çıkmaya başladı; sebebi ise Başbakan Küçük'ün istediğinden ziyade söyleneni yapıyor olması.

İşte bu noktada Başbakan Küçük artık kimliksel duruşunu ortaya koyup bu planı daha fazla uygulamayacağını Ankara'ya anlatmalı; aksi takdirde UBP'yi yok olma noktasına doğru götürüyor.

AKP, İRSEN KÜÇÜK'Ü HEDEF ALDI

İnanın ki anlamakta güçlük çekiyorum; Başbakan Küçük AK parti Hükümetinin kendisine ciddi zarar vermeye çalıştığını görmüyor mu?

Hangi hükümet döneminde bu denli bir planın uygulanması dayatıldı.

Sanırım hem KKTC'deki üst düzey yöneticilerinden bir kaçı hem de Ankara'daki Hükümet Başbakanı yıpratmaya çalışıyor yoksa bu nasıl izah edilebilir ki başka türlü..

Şimdi hem muhalefetteki partiler hem de sendikalar Hükümete karşı tek vucud oluyor; Hükümet buna daha fazla dayanamaz, benden söylemesi…

HASİPOĞLU'NDAN BÜYÜK GAF

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu yeni görevine gelir gelmez gaflarını da yapmaya başladı ve dünkü "Ekonomi hiç bu kadar iyi olmamıştı" açıklamasıyla tüm kesimlerin alay konusu oldu.

Allah aşkına henüz UBP'ye katılmamışken Hükümete yönelik sert eleştrilerini hadi diyelim unuttu ya da iktidar olmanın gerekliliği biraz taraf olmak ama yok da memleket batmışken ekonomi'nin çok iyi olduğunu söyleyeceksiniz.

Hasipoğlu gibi deneyimli bir politikacının yapmaması gereken bir HATA!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları