Yok mu isteyen? Bir asgari ücrete "hürriyet" dağıtıyoruz

Yayın Tarihi: 08/08/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Gelişmiş ya da gelişmekte olan hiçbir ülke bizim Hükümetimizin düştüğü gaflete düşmez. Son zamanların en gündem konusu yabancılara ve kaçaklara beyaz kimlik verilecek olması.

Her yerde konuşuluyor, tartışılıyor ve yanlış bulunuyor. Başbakan İrsen Küçük bile iyice tartışılması gereken bir konu dedi; sanki bu kararı alan kendi hükümeti değilmiş gibi.

Öyleyse Başbakan İrsen Küçük'ün "iyice tartışılması gereken bir konu" demesinden yola çıkarsak bu işin de bir yerlerin dayatması olduğu fikrine kapılıyoruz.

KAÇAKLARI NEDEN KORUYALIM?

Evet başta İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun sonra da Başbakan Küçük'ün cevap vermesi gereken sorulardan biri bu : "kaçakları neden legal yani yasal hale getirelim ki?" Devlet olarak kaçakları tespit edip sınırdışı edemiyor muyuz?

Aciz miyiz biz? Soruyorum; bunu çıksın ve İçişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklasın. Örneğin "evet aciziz desin, ya da Ankara istiyor kardeşim, ben ne yapayım görmüyor musun Ankara'ya da gidip geldim kim tutar beni" desin, bir şey söylesin ama..

Allah aşkına hangi Devlet; ülkesinde barınan on binlerce kaçağı vatandaşına denk bir seviyeye getirir? Hangi ülkelerde var bunun örneği?

On defa af çıkardı hem CTP hem UBP. Ne oldu, hiçbirşey AMA neden? Diye sorduğumuzda çıksın biri bir açıklama yapsın.

Yuvarlak sözlerle geçiştirilmiş bir açıklama olmasın ama bu.

BEYAZ KİMLİK VE DOLANDIRILMAK!!!

Günlerdir hem Hükümet hem de çeşitli Türkiye kökenli dernekler "aman dolandırıcılara dikkkat edin, kimse sizi kandırmasın, kimseye paranızı kaptırmayın" diye açıklamalar yapıyorlar.

Bu açıklamalardan anlıyoruz ki İlgili bakanlıklardaki bürokratlar güzel para yiyecek. Zaman zaman çıkmıyor mu gerek Çalışma Bakanlığı'ndan gerekse İçişleri Bakanlığı'ndan rüşvet yediği iddia edilen ve açığa alınan bürokratlar ya da çalışanlar.

Çıkıyor, eskiyi biraz karıştırın hemen bulursunuz. Yani bizim Hükümetin yaptığı ve ülkenin başına açtığı işi bir de şöyle özetleyecek olursak "gel ne olsan ol gene gel, hırsız da olsan, sahte kimlikle de gelsen, kendi memleketindeki sayılı katillerden de olsan gene gel, on defa kaçak durumuna düşsen de, burda yaşayan ve sayıları azalan Kıbrıslı Türklerin ekmeğini çalacak olsan da gel, yıllardır buraya yerleşmiş ve vatandaş olmuş Türklerin ekmeğini çalacak olsan da gel, yeter ki gel ve al beyaz kimliğini ve "LEGAL OL" artık". Nerde görülmüş bir ülkenin "hürriyetini" bir asgari ücrete herkese dağıttığını..

Bu beyaz kimlik furyası bitene kadar yine birileri paracıklara konacak, halkın hem psikolojisi hem de Devletine olan inancı oldukça sarsıldı.

Bu ülkeyi yönetenler hiç mi farkında değiller.

Yani birileri size yaptığınız yanlışları sıraladığında "heeyt biz yine de birinci partiyiz" diyebilecek kadar bilinçsiz insanlar dahi var içinizde.

Başbakan İrsen Küçük bu tür yanlış işlere gelmemeli.

Halkının güvendiği ve tek umut olarak gördüğü bir siyasi lider olarak kendisine yanlış adımlar attıranlara artık dur demeli..

***

SN GÖKMEN SARAYDAKİ TOPLANTIDA GÖZLERİNİZİ BİR HAYLİ DİNLENDİRMİŞSİNİZ..

Cumhurbaşkanlığında Cuma günü partileri bilgilendirmek için gerçekleştirilen toplantıda ÖRP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen'in oldukça yorgun olduğu ve sürekli gözlerini dinlendirdiği gözlemlenmiş.

Sn Gökmen sıcaklarda denize giriyorsunuz sonra toplantılarda böyle oluyor, biraz dikkat..

Sn Ertuğrul Hasipoğlu sizde Saray'daki toplantı da her zaman anlattığınız Amerikalılarla olan hikayenizi anlatmışsınız, artık örneklerinizi değiştirseniz diyorum; bakın DP Genel Sekreteri Bengü Şonya sizden çekindiği için yanınıza bile oturmamış..

ama en önemlisi de Cumhurbaşkanlığı kabul odasındaki son derece pahalı olduğu tahmin edilen vazolar ve seramikler; herkesin diline konu oldu..

YORGANCIOĞLU BEYAZ KİMLİK OLAYININ PEŞİNE DÜŞTÜ

Parti Genel Başkanları düzeyinde baktığınızda beyaz kimlik konusunun üzerine en fazla giden CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu oldu.

Her gün bir beyanatını görüyoruz; bu işi CTP''ninde Anayasa Mahkemesine götürmesinde yarar var. CTP içinde Yorgancıoğlu'nu başkanlığa alışamamakla suçlayanlar var ama aldığım duyumlara göre partililer sağlam destek atışı yapıyor Başkana.

Gerçek CTP ruhunu yeniden yaratmanızı bekleyenler partide, tabii başarısız olmanızı bekleyenler de az değil..

YENİ DEVLET HASTANESİNİ YÜKSEĞE YAPIN..

Başbakan İrsen Küçük yeni Devlet hastanesi yapılacağını açıkladı. Hatırlayacağınız gibi geçen yıl ki sel olayında Hastaneyi sel almış ve hastane telef olmuştu.

Bu yüzden yoğun bakımda ölenler olmuş ama bakanlık bu işi gizlemişti. Hatta dönemin Başhekimi "napalım zaten yaşlıydılar" diyecek kadar gaflete düşmüştü.

İşte bu nedenle Hükümetimiz bu yeni hastaneyi yüksekçe bir yere yapsın da su basmasın yine..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları