Hükümet için yeni senaryolar

Yayın Tarihi: 24/11/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Hükümeti zora sokmak için anladım ki ne muhalefete ne sendikalara ihtiyaç yok.

Zaten muhalefet partileri bu konularda pek başarılı değil.

Sendikalara baktığımız zaman ise onlarda zaten kendi içlerinde bölünmüş durumdalar.

Son zamanlarda UBP içinden o kadar çok telefon alıyorum ki yazma ihtiyacı hissettim.

Hükümet bütçe görüşmelerine son sürat hazırlanıyor.

Her gün bir bakanlığın bütçesi üzerinde tartışılıyor, yakında Meclisten geçmesi için genel görüşmeler de başlayacak.

HÜKÜMETİ BÜTÇE'NİN OYLANMASINDA NE BEKLİYOR?

UBP Lefkoşa Milletvekillerinden biri bana parti içinde bulunan muhaliflerin bütçenin onayına katılmayacaklarını ve Hükümeti düşüreceklerini söyledi. Kendisine böyle bir denemenin yalnızca Hükümeti değil bunu yapan muhalif vekilleri de zora sokacağını hatırlattım.

Ortaya bu iddiayi koyan milletvekili de " göreceksin bunu deneyecekler" dedi.

Bunu bekleyip göreceğiz tabii ancak bu konuyla ilgili bazı çevreler çokça bu konuyu konuşturuyor.

Başbakan İrsen Küçük'ün de bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ve erken seçim seçeneğini çekinmeden kullanacağını birçok UBP yetkilisinin ağzından duydum.

BAZI BAKAN VE VEKİLLERİN ATEŞLE DANSI

Bir kere İrsen Küçük Hükümetine ihanet etmeye çalışan BAZI BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİ anlamalıdır ki Ankara Hükümeti, İrsen Küçük'ü ciddi bir şekilde destekliyor ve Hükümetin olası bir erken seçime gitmesine ya da bütçeyle oynayarak hükümetin düşürülmesine izin vermez.

Şu an ki süreç bu şekilde akıyor.

Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz.

Kabinenin bazı bakanlarının da hareketlerinin dikkatli bir şekilde izlendiğini duydum.

Bu yazdıklarımın mantığını ve doğruluğunu anlamak için Muhalefet partilerinin Hükümete TEPKİ koyup koymadığına bir bakın.

TDP hariç şu sıralar ne kadar pasifler.

Baksanıza Hükümeti koltuğundan sallayacak bir hareket var mı ortada?!

*****************

ERTUĞ "TALAT VE ARKADAŞLARI SÜRECE ZARAR VERİYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ ile dün sabah biraraya geldik Kıbrıs Müzakere süreci ile birlikte son zamanlarda Saray ile Muhalefet Parti Milletvekillerinin girdiği tartışmaları konuştuk.

Ertuğ "Sn Talat ve arkadaşları yaptıkları planlı saldırı ve yanlış açıklamalarla çözüm sürecine zarar veriyorlar" dedi.

Sn Ertuğ'un bu sert ithamlarına bakalım İkinci Cumhurbaşkanı Talat ne cevap verecek.

**************

SAĞ DUYU ŞART

DP Genel Sekreteri Bengü Şonya ile Sendikal Platform arasında alevlenen tartışma öyle görüyorum ki örgütlerinin temel amacı Hükümetleri fikirleri ve mücadeleleri ile halkın çıkarları doğrultusunda hareket etmeye zorlamak olmalıdır.

Birbiriyle didişmek değil.

Bu tür tartışmaların dost kesimleri üzüp düşman kesimleri sevindireceğini ve bir süre sonra kamuoyunun ilgisini çekmeyeceğini hatırlatmak isterim.

"Şonya ile Bıçaklı'nın kavgası" başlıklı yazımla ilgili olarak DP Genel Sekreteri Bengü Şonya bana bir mektup göndermiştir; Sn Şonya'nın mektubunu aynen yayınlıyorum…

"Sayın Gökhan Altıner,

Genç TV'nin Pazartesi yayınlanan ve sizlerin sunucu olarak bulunduğunuz programa konuk olarak katıldım.

Hiç kimseyi hedef almadan Demokrat Parti resmi politikalarını ve yeri geldiğinde kendi düşüncelerimi mümkün olduğunca açık bir dille ortaya koydum.

Sizin programınızda isim zikretmekten kaçındığım halde kimlerin bahse konu davranışlar içerisine girdiğini birçok kez basın önünde telaffuz etmiş bulunmaktayım.

Sözkonusu yayın süresince hem mesaj servisiniz hem de telefonlarınız açık olduğu halde söylediklerimden rencide olduğunu belirten hiç kimse programa bağlanıp bir görüş ortaya koymadı.

Ancak, şahsınızın mutad olduğu üzere yaptığınız programlarla ilgili ertesi gün gazetelere yazdığınız yazıda, kullandığınız ifadelerin sizlerin de kabul ettiği üzere tam olarak benim söylediklerimi yansıtmadığını üzülerek gördüm.

Demokrat Parti genel sekreteri olarak basın ve yayın organlarında şahsımın savunduğu fikirler partimizin resmi politikası olmasından dolayı uykuda dahi yanlış söylenmesi mümkün değildir.

Sizlerin deyimiyle "kelime yerine teşbih" kullanılması sansasyon ve reyting yaratabilmek adına anlaşılabilir olması yanında kötü niyetli kesimler tarafından istismar edilmesine de zemin hazırlayabiliyor.

Nitekim bu gün bu gibi yazıları Demokrat Parti'ye muhalif partilerin parti gazetelerinde görebiliriz.

"Dedikodu sayfası" olarak nitelendirdiğim konu ise direk makaleleriniz olmayıp makalenizin içerisinde yer aldığı sayfayı anlatmaktadır.

Bu açıklamayı soruna açıklık getirmesi açısından köşenizde yayınlanmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Bengü Şonya
Genel Sekreter"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları