Ferdi Sabit Soyer neyin sinyalini verdi

Yayın Tarihi: 06/07/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

"PARTİMİN KURULTAYINDA KONUŞACAĞIM"

Uzun bir aranın ardından CTP-BG Eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer ile bir araya geldik ve uzun bir sohbet yaptık. Ferdi bey hala eski heyecanını koruyor ve meramını usanmadan anlatmaya çalışıyor. Meram kelimesi burada önemli çünkü Kıbrıslı lehçesini politikacılar artık pek fazla kullanmıyor. Karşımda hala parti genel başkanı ya da bir başbakan oturuyor ve o üslupla o tarzla konuşuyor. Konuşurken karşısında onu önemli ve ciddi bir kitlenin izlediğinin farkında. ağırlıklı olarak Derviş Eroğlu'nu eleştirdi, Başbakan olduğu dönemlerden Cumhurbaşkanlığa çıkması süresince geçen zamanı detaylı detaylı anlattı.

Cemal Başkan ile ilgili günlerdir yaptığım yorumları yazdığım anekdotları adeta doğrular örnekler verdi Ferdi başkan

SOYER "KONUŞ CEMAL KONUŞ"

Cemal başkan ile belediye meclis üyelerinin beklenmedik bir kararla görevden el çektirilmesini karanlık bir darbe olarak değerlendiren Ferdi Soyer " zamanında Cemal beni eleştirirdi, meclisi başınıza yıkacağım derdi, ben taa o zamanlardan belediyenin batacağını, önlem alınması gerektiğini söyledim. Kimse bana inanmadı, bakın geldiğimiz noktaya. Cemalı izliyorum sürekli "gerekirse konuşurum" dediğini görüyorum, konuş Cemal konuş ne varsa çıksın ortaya" dedi ve devam etti belediye ile ilgili gelişen süreci anlatmaya.

Ferdi başkan ülkede siyaset yapılmasına ve her kesimin aktif siyasetin içinde olması gerektiğini söylerken ben konuyu CTP'nin sürece ne kadar etkin olarak katılıp katılmadığını sorguladım. Eskiden daha belirgin daha keskin cevaplar verirdi bu tür sorulara ancak bu sefer daha anlamlı ve daha kısa bir cevap verdi ve bu cevap her şeyi açıklıyor aslında "PARTİMİN KURULTAYINDA KONUŞACAĞIM".

Ne demekti bu diye düşündüm, sadece bu cümleyi kullandı ve hızlıca geçiştirdi. Özellikle dikkat ettim , ilk kez böyle bir cümle kullandı. Ve bu cümleyi kurarken hayli kararlıydı. Bu konuyu çok fazla konuşmaya niyetli olmadığını yüzünden anladığım için bende tekrarlamadım. Ama belli ki bazı rahatsızlıkları var parti içinde. Ferdi beyi uzun yıllardır tanırım. Siz ona kendi düşündüklerini dahi doğru bir şekilde yüzüne söyleseniz pek fazla yorum yapmaz sadece dinler. Ferdi beyi tanıyanlar yüz mimiklerinden ne düşündüğünü çıkarır. Kurultay öncesi UBP'nin gerektiğinden fazla tartıştırıldığını bölündüğünü örnekledi ve atıfta bulundu bu olay üzerinden "yani benden beklemeyin CTP adına bu tür açıklamalar yapmamı" der gibiydi.

Partimin Kurultayında konuşacağım demesini nasıl yorumlamak lazım, bunu bir de CTP'nin kurmayları düşünsün. Konuyla ilgili olan off the recordlar da bana kalsın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları