Eroğlu CHP'nin nesinden memnun acaba?

Yayın Tarihi: 03/12/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bir dizi ziyaretler için ülkemizdeydi. CHP Her Kıbrıslı Türk için pozitif bir parti olmuştur bugüne kadar. Yani kimsenin bir kavgası olmadı bugüne kadar CHP'nin söylemleriyle ilgili olarak.Sn Tekin'in açıklamalarını izledim son birkaç gün, haliyle AK Parti hükümetini eleştirdi. Bunu da normal karşılıyorum, sonuçta Türkiye'de Sn Erdoğan ile Sn Kılıçdaroğlu'nun tatlı-tatsız atışmalarına zaman zaman kulak misafiri oluyoruz. Ama asıl benim ilgimi çeken Sn Gürsel Tekin'in Ankara Hükümetine yönelik eleştirileri değil, Cumhurbaşkanı Sn Derviş Eroğlu'nun CHP ile ilgili yorumlarıydı.

Öncelikle Gürsel Tekin'in konuşmalarını ele alalım; Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde " KKTC'deki siyasal sürecin de bir tıkanma içinde olduğunu savunarak, bunun Türkiye'deki hükümetin yanlış icraatlarının bir sonucu olduğunu" söyledi.bu eleştiriyi yapması son derece normal, en nihayet kendisini bağlar. Ancak Cumhurbaşkanı Eroğlu, Tekin'i kabulünde ise bakın ne tür cümleler kullandı ""CHP'nin Kıbrıs'a bakış açısı bizi her zaman memnun etmiştir".

Sn Eroğlu bu cümleyi hangi mantık ve hangi ön görüyle ifade etmiştir orasını bilemem ama KKTC ziyaretinde AK Parti Hükümetini eleştiren Gürsel Tekin'in sözlerine destek ve Ankara'ya dolaylı yönden bir mesaj mıdır acaba?

UBP Kurultayından ötürü AK Parti Hükümeti ile Sn Eroğlu'nun arasının hep limoni olduğu söylenir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in AK Parti hükümetine yönelik yaptığı eleştirileri bir fırsat bilip Ankara'ya mesaj mı göndermiştir diye merak ediyorum doğrusu.

Olay bununla da kalmıyor. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Kurultayında dıştan müdahalelerin olduğundan yakınmıştı, bakınız Tekin'i kabulünde ne ifade etti " Türkiye'nin köklü partilerinin Kıbrıs üzerinde politika belirlemesi Kıbrıs Türkü'ne güç verir"…

Eee hani dıştan müdahalelerden rahatsızdı Reisi Cumhurumuz? Karşı mıyız dıştan müdahaleye yoksa Türkiye'deki partiler Kıbrıs üzerinde politika üretmeye devam mı etsin? Hangisi?

Galiba hangisi işimize gelirse. Evet sanırım bu cümle en doğrusu hangisi işimize gelirse; gelin cümleyi birleştirelim "Türkiye'nin köklü partilerinin Kıbrıs üzerinde politika belirlemesinin Kıbrıs Türkü'ne güç verdiğini belirterek, "CHP'nin Kıbrıs'a bakış açısı bizi her zaman memnun etmiştir"; yani demeye getiriyor ki CHP köklü bir partidir Kıbrıs üzerinde CHP politika üretse daha güçlü oluruz.

Satır aralarına bakarsanız bu ayrıntıları yakalarsınız. Cumhurbaşkanımız son derece akıllı adamdır, iş ola konuşmaz, boşa kelime harcamaz.

Peki diyebilir miyiz öyleyse Sn Eroğlu, CHP'den memnun ama AK parti'nin Kıbrıs politikalarından rahatsızdır?

****************

Ersan Saner BOŞ DURMUYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner en az ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun gibi hareketli çalışıyor. KKTC'nin partner ülke olduğu Uluslararası CEBİT Bilişim fuarına katılan Bakan Saner güncel gelişmeleri yakından takip edip aynılarını KKTC için hayal ediyor. Bu son derece güzel bir çalışma stili, yalnız ikinci kurultay ansızdan kapıya dayanabilir delegelerle aranız nasıl? Yeri gelmişken sorayım dedim.

********************

KİMİN KALBİ OLSA DAYANMAZ

Meslektaşımız Haluk Doğandor'u nerede bir karmaşa varsa hep orada buluruz. Hızlı çalışma temposunu seven bir abimizdir. Gelin görün ki zaten yeteri kadar stresli bir meslek olan gazeteciliği bir de kendisi dayanılmaz hale getirince kalbi bir uyarı verdi. Haluk ağabeyciğim biraz da kendini düşünerek yap şu mesleği.

***************

SN ÜNLÜSOYER BİRDE SURLAR İÇİNE UĞRAYIN

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer hafta sonu Güngör çöp alanını ziyaret edip incelemelerde bulunmuş. Bir de Lefkoşa Surlariçine uğramanızı şiddetle tavsiye ederim. Güney ile Kuzey arasında inanılmaz bir turist akışı var ve Surlariçi gerçekten de çok pis. Belediye kapalı biliyorsunuz, turizm adına şu çevre kirliliğine bir el atın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları