"Uzun" parti içi siyasete denge getirdi

Yayın Tarihi: 17/01/13 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Siyasetin en zorlu şekillendiği yerlerden biridir Mağusa. DAÜ'nün Mağusa'yı zenginleştirdiğini ve kalitesini artırdığını dünkü yazımda da ifade etmiştim. Mağusa'nın en köklü işadamlarından ve kelime anlamıyla Başbakan İrsen Küçük'ün siyaseten bölgede en çok güvendiği yürekli insanlardan biridir Gürsel Uzun.

Bir bölgeye gitmişseniz, bir gazeteci olarak, uğramadan ayrılmayacağınız dostlarınız olmalı. Gürsel Uzun benim çok değer verdiğim ve kendisinden başka herkese yardım eden bir dostum, abim. Tutun Mağusa'daki sayısız fakir aileye yaptığı yardımlardan,eğitimine yardımcı olduğu insanlardan, siyasetin doğru olgunlaşması ve gelişmesi için verdiği inanılmaz uğraşlar var.

Birçok alanda işletmeleri olmasına karşın şu sıralar kendini UBP'nin içine düşmüş olduğu devinimden kurtulmasına adamış durumda. Ve doğru adreste çalışıyor, doğru adreste veriyor bu mücadeleyi.

DAÜ karşısında olmasına rağmen ofisini bulmakta zorlanıyorum Gürsel Uzun'un; en nihayet balkona çıkıp aşağı sarkarak kendisini görmeme yardımcı oluyor. Kocaman bir işhanı olmasına rağmen öğrencilik yıllarımızda tek tük olan binalardan çok farklı bir yapı var artık cadde üzerinde.

Neyse ki ofisin yolunu bulup çıkıyorum; az önce balkonda onu görmem için devinen koca adamın sekreteri diyor ki "bir dakika bildiriyorum, müsaitse hemen alacayım sizi" içimden bir kahkaha patlatıyorum; genelde sekreterler patronların bu titizliğine dikkat ederler. Tabii ki anlayışla karşılıyorum;zaten tüm personel inanılmaz misafirperver davranıyor bana; derken sekreter daha kapıyı çalmadan Gürsel uzun'la kucaklaşıyoruz.

Ofisinin içini memlekette ne kadar antika eşya varsa doldurmuş, tam anlamıyla tarih fışkırıyor her yerden. Başlıyoruz sohbete. En azından ben on the recordlarla sınırlı kalacağım.

Gürsel Uzun UBP'nin en eski domino taşlarından biri, hem kendi hem ailesi UBP geleneğinde büyümüş. Hani birçok insanın özlediği o eski kaliteli UBP'li jenerasyonun izlerini taşıyor üstünde. Uzun'un Siyasete fazla müdahil olmasına bölgedeki vekil ve bakanlar pek sıcak bakmıyorlar diye duymuştum, her ne kadar ısrarla sorsam da kendisine mahcup bir gülümse atıp cevap vermemeyi tercih ediyor.

Başbakan İrsen Küçük'ün kalesi değil Mağusa bunu hepimiz biliyoruz; buna rağmen kurultay sürecinde İrsen beyin yüksek oy almasında çok ciddi bir katkısı var Gürsel beyin. İnanılmaz bir teşkilatçı ve örgütçü ekibi var. Birkaç telefonla istenilen her kişi hakkında gerekli bilgiyi toplayabiliyor. Ofis kelime anlamıyla bir karargah gibi.

Derken Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip arıyor; insan İlker Edip'in adını duyduğunda zoraki yüzü güler; yok böyle insancıl belediye başkanı. Yahu bir adam hep mi nezaket düşkünü olur. Güya bize yemek sözü veriyor. "gerçi kırk defadır daveti var ama nerde bizde öyle vakit".

Fotoğrafımızı çekmesi için ofis personelinden yardım talep ediyorum, oda ışıl ışıl olduğu için tüm fotoğraflar neredeyse patlıyor, zar zor birkaç tane ayıklayabildim yayınlıyorum.

Parti içinde çok ciddi görevleri olduğunu da biliyorum. Gürsel bey pek bunları konuşmayı istemiyor, bende zorlamıyorum haliyle. İş hayatından tutunda ülkenin ekonomik yapısına kadar her şeyi konuşuyoruz. Tabii UBP'nin izlediği yolu da. UBP'den yana son derece umutlu; İrsen beyin UBP'nin önünü açacak ve partiyi gençleştirebilecek en uygun lider olduğunu düşünüyor.

Vekillik, adaylık var mı diye soruyorum? "düşünmüyorum şimdilik" diye yanıtlıyor; düşünmelisin diye ekliyorum.

*****************

DP, AK Parti'YE Mİ ÖZENDİ?

Demokrat Parti'nin ülke genelinde yaptığı çalışmaları takdir etmeme mümkün değil. Neticede seçime hazırlanıyorlar. Tabii i ülkenin kaderini değiştirmek için, Kesinlikle bireysel menfaat için uğraştıklarını sanmıyorum. Önceki gün mail adresime bir haberleri düştü. Oldukça ilginç bir başlığı vardı. Hatta yazının başlığı diğer yazılardan ayrı kırmızı renkle belirtilmişte.

"DP "ADALETLİ YÖNETİMLE KALKINAN, GÜÇLÜ İSKELE/KARPAZ İÇİN GELİYOR".

Şimdi bu başlığı bir daha inceleyelim; DP "ADALETLİ-KALKINAN", ne anladınız? Biraz daha devam edelim "Demokrat Parti; Adalet ve Kalkınma=AKP". Yahu amma uydurdun ha demeyin sakın; propaganda teknikleri üzerine Amerika'da eğitim görmüş birisi olarak çok rahat toplumların bilinç altına gönderilmek istenen mesajları bulup çıkarabilirim. Bu haberi kaleme her kim almışsa zaten bu başlığı farklı renkte karartıp basına geçmiş. İlahi DP'li dostlar hep TDP'ye takılırdınız sizi kopya ediyor diye, biraz AK Parti taklidi olmadı mı bu sözler. Zaten haberin genelinde de adalet ve kalkınma sözcükleri bolca kullanılmış. Bizim itirazımız yok DP'nin adaletli yönetimle kalkınma sağlamasına.

Unutmadan, Genel Başkan Serdar Denktaş geçtiğimiz Salı Sendikal Platformun namı diğer Toplumsal Varoluş Hareketi'nin toplantısına katılarak süresiz genel greve gidilirse meclisten çekilme dahil açık destek sözü vermiş. Ee hani Serdar Başkan bu sendikal platform aman pardon Toplumsal Varoluş Hareketi başka siyasi partilerin güdümündeydi ve bu nedenle Onları desteklemiyordu. 26 Ekim 2011 tarihli Haberdar ve Kıbrıs Postası'nda yayınladığım köşe yazımda bizzat Serdar başkanın bana beyanatı vardır. İşte bir kesit Denktaş "Sendikal Platform yaptığı her eylemde salt emek mücadelesi adı altında eylem yapmaktan uzaklaşmıştır, uzaklaştırılmıştır. Her eylemde bazı sendikalar, eylemlere destek veren partilerin kitlelerini kullanarak farklı istismarlar yapmaktadırlar. Her eylemde istenmeyen bayraklar açılmakta ve amacı yansıtmayan sloganlar yer almaktadır. Demokrat Parti kendini hiçbir şekilde bu tür konulara alet etmez ve kullandırtmaz".

O günün Sendikal Platformu bugünün Toplumsal Varoluş Hareketidir, yapı tam anlamıyla aynıdır. Haaa benim bu harekete kesinlikle bir karşıtlığım yok ama öyle anlıyorum ki dün bu yapıyı yukarıdaki paragraftaki gibi değerlendiren bir parti seçime yaklaştığımız şu günlerde çark etmiştir.

**************

ARTER'İ KULİS ARKADAŞLARIYLA SOHBETTE YAKALADIM

Mağusa'ya gittiğimde kadim dostum ve abim İsmail Arter'e uğrayamazlık edemezdim. Arayıp ofisinden geçtim bir de baktım ki oldukça kalabalık bir arkadaş grubuyla sohbet ederken buldum. Beni de aralarına davet ettiler, uzunca sohbetlerde bulunduk. Beş dakika diye gittim kaçamadım. İsmail Arter son derece başarılı bir politikacı; Gazimağusa'da Demokrat parti'nin en sağlam yapı taşlarından biri. Partinin ötesinde kendine ait bir kitlesi ve gücü var. Onunda var siyasete ilişkin kırgınlıkları ve sitemleri, hangi politikacının yok ki? Ama siyaseti seven ve her geçen gün güçlenen bir duruşu var.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları