Yıldırım: "Hükümetler başarıyla çalışıyor"

Yayın Tarihi: 20/02/13 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
TÜRKİYE Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner Kıbrıs Genç TV'de sevgili meslektaşım Didem Gürses ile benim konuğum oldu. Amma uzun giriş oldu yazıya. Ne yaparsınız, eğer bir konudan bahsedeceksek mini bir tanıtım gerekiyor.

Sn Binali Yıldırım AK Parti Hükümetinin sanırım en eski bakanlarından biri. AK Parti'nin yolculuğunda en başından beri yer alıyor. Kıbrıs ile ilgili son derece iyi bir donanıma sahip. Bir çok konuyu ve sorunumuzu biliyor. Yakından da takip ediyor.

Yıllarca en çok tartıştığımız konular arasında yer aldı yolların bozukluğu, sürate elverişsizliği ve acemice yapıldığı. Yolların kötü oluşundan ötürü onlarca insan kaybettik toplum olarak. Ersan beyi bu yönde takdir ediyorum. Sn Yıldırım'ın KKTC'ye olan ilgisini artırdı ve yüzlerce kilometro yol yapıldı ve yapılıyor. Işıklandırıldı, büyütülsü ve güvenli hale getirildi.

Binali Yıldırım ile yaklaşık 30 dakikalık bir sohbetimiz oldu. Karşılıklı yapılan övgülerden sonra can alıcı soruları sıraladım, büyük bir cesaret ve özgüvenle cevapladı.

"yol demek alt yapı demek modernleşme demektir, 700 milyon harcandı bu yollara helali hoş olsun. Kıbrıs Türk halkının yaşamı, canı bizim için çok önemli. Yıllık ölüm oranı 60'larda iken 24'lere düştü. Yaptığımız yatırımların hayat kurtarması bizi mutlu ediyor ve sevindiriyor" diyerek başladı söze Binali bey.

"HÜKÜMETLER BAŞARIYLA ÇALIŞIYOR"

Ekonomik programın başarıyla uygulanmasından tutun da her iki ülkenin hükümetinin son derece başarılı çalıştığına kadar pek çok evreyi anlattı Sn Bakan. "Başbakanımız Erdoğan'ın bizlere en başından söylediği önemli bir söz vardır. Türkiye de varsa KKTC'de de olacak. Biz pek çok alanda gelişme önceliğini KKTC'ye verdik. Kıbrıs Türk halkı bizim önemli ve kıymetlidir" diye konuşurken sesindeki heyecan da doruğa ulaşmıştı. Binali bey konuşurken gözlerinin içine baktım. Adettendir Siyasiler zaman zaman güzel övgü dolu sözler söylerler, yani iş ola; Binali bey gerçekten yürekten konuşuyordu. Benim sormayı planladığım yaşadığımız sorunları bizzat kendisi dile getirdi ve kucaklamaktan bahsetti. Samimiyeti beni de duygulandırdı.

Bütün mesele karşı tarafa kendini iyi ve doğru anlatmak, eğilmeden bükülmeden. Doğru ve samimi olduğunuz takdir de AK Parti Hükümeti ne isterseniz vermeye hazır bir hükümet bence.

"TALAT İSTEDİ VERDİK"

Tabii Türkiye Ulaştırma bakanını bulacaksınız da yeni bir havayolu kurulur mu kurulmaz mı sormayacak mısınız? Bu soruyu sorunca Ersan beyin derin bir nefes aldığını duydum. Binali bey biraz hiddetle söze girdi ama dinledikçe KTHY'nin geçmişi geldi gözümün önüne utandım. "Talat bey geldi biz kendi havayolumuz olsun istiyoruz dedi devrettik, yaşatılamadı, iyi yönetilemedi battı." Burada Sn Yıldırım'ın Talat'a ya da dönemin hükümetine çok ciddi bir sitemi olduğunu anlıyorum. "Devlet artık bu tür işletmelerin dışına çıkmalı, özele devredilmeli. Örneğin Ercan havalimanı, herkes satıldı, verildi diyor. Yok öyle bir şey sadece 25 yıllığına kiralandı. Tam anlamıyla modern ve çağdaş bir havalimanı olacak. Hakkı değil mi böyle bir havalimanı bu ülkenin. Devlet olası savaş durumları sonrasında devreye girer ve sahiplenir. Bunun dışında özel şirketler bu tür işleri başarıyla yürütür. Bakınız THY örneği var. Devlet çekti elini THY en üst sıralarda şimdi" dedi ve hem bizlere ve Ertan Birinci'ye medya alanındaki yatırımları için teşekkür etti.

Aslında Kıbrıslı Türk gazeteciler zaman zaman Türk Hükümetinin bakanları ile irtibat kurabilmeli. İki toplumun birbirini anlama ve sevme konusunda daha verimli olabilir bu yakınlık.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.