El-Sen neyi bekliyor?!

Yayın Tarihi: 29/11/13 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Sendikalar dün ülkenin önemli bölgelerinde elektrik zammını protesto ettiler. Katılım çok da iyi sayılmazdı ama eyleme giden 59 sivil toplum örgütü haliyle önemli bir kitleyi temsil ediyor. Yani yarın sabah 59 örgüt genel grev dediği anda ülke kilitlenir. Peki kilitlenir de ne olur? Bu zam geri alınır mı? Alınsa vay alınmasa vay. Zira eğer zamı hükümet geri alırsa her fırsatta attığı adımlardan geri dönmek zorunda kalacak ancak elektrik zammında külliyen olmasa yarı yarıya bir indirim sağlasa göreceksiniz ki bir anda öfkeler dinecek ve hükümet şunu söyleme hakkını kendisinde bulacak "bakın biz zammın yarısını geri çektik, siz de anlayış gösterin ülke gerçekleri de var".

Hükümet bu zammın yarısını olsun geri alırsa tansiyon düşecek ve herkes yatışacak.

SENDİKALAR ALT KALMAYACAK

Uzun zamandır sendikaların eylem yapmadığını daha doğrusu eylem yapacak zemini bulamadıklarını biliyoruz. Uzun zamandır bu kadar ses getiren eylem yapılmamıştı. Dün de yazdım bu gidişat aynı şekilde devam ederse bir zamanlar sendikaların yaptığı geniş boyutlu eylemlere şahit olacağız.

Eğer sendikalar elektrik zammına adam akıllı ses vermezse bundan sonra hiç kükreyemeyecekler. Sendikalar sistemlerde vatandaşın aleyhine yapılan haksızlıkları bekleyen ve tepki gösteren bir tür eşik bekçileridir. Doğru eylem şekilleriyle hükümet devirebilirler. Mesele hükümeti devirmek değil tabii. Zira bu hükümet kötü bir hükümet değil, sadece yanlış adamlarla yanlış işler yapan bir hükümet. Bu nedenle toparlanması gerekiyor diyoruz sürekli.

Evet sendikalardan devam edelim. Sendikaların gücünün kalmadığı yönünde çok eleştiriler var. sendikalar günü geldiğinde meydanları sallayabilmeli. Tabii ki bir elektrik zammı için yıkalım dökelim diyen yok ama gerekli ses verilmeye devam etmeli.

KTAMS NEREDE?

Dünkü eylemlere KTAMS da destek verdi biliyorum ama bu dönem KTAMS'ın daha dik durması ve daha fazla ses vermesi gerekiyor. Zira KTAMS'ın adı Ahmet Kaptan'dan ötürü CTP ile anılıyor. CTP'nin dahi kendi içinde hükümete sert konuşmalar varken KTAMS gibi güçlü bir sendikanın da Hükümete tepki göstermesi gerekiyor. Yani KTAMS fotoğrafta daha net görünmeli, bence görünmüyor.

EL-SEN GREVE GİDEBİLİRDİ

Amaç biraz bağırıp sonra oturmaksa bu eylem aynen öyle sonuç verecek. Zira EL-Sen birkaç gün bölge bölge elektrik kesintisi yapsa ya da 2 gün genel grev yapsa Hükümet bu zammı geri alırdı. Almak zorunda kalırdı, zira EL-SEN'in arkasında halk desteği ve sendikal destek fazlasıyla olurdu.

Gördüğüm kadarıyla EL-SEN de elektrik zammına karşı ve bu zammın çözüm getirmeyeceğini onlar da savunuyor. Eee şalterin başında oturan onlar, hükümete değnek gösterecek olan Elsen olması gerekirken bu işi başka sendikalar yapmak durumunda kalıyor.

EL-SEN başkanı Çağlayan Cesurer'i tanırım ve başarılı da bulurum ama arka planda EL-SEN'i uysal bir insana çeviren CTP'li Tuluy Kalyoncu mudur diye de düşünürüm.

Ticaret ve hizmet sektörüyle uğraşan kesimlerin durumunu hayal bile edemezsiniz. İnanın ki herkes perişanları oynuyor, vatandaş bir yana dursun, sektörler kan ağlıyor. Diğer sendikalardan öte bu işe al atması gereken EL-SEN'dir.

Sonuç olarak Hürrem Tulga'nın bu eylem sadece bir başlangıçtır açıklaması, Arslan Bıçaklı'nı bu sefer daha kalabalık geleceğiz açıklaması EL-SEN'den gelecek ani bir genel grev desteğiyle güçlendirilmelidir.

Sendikalar ister sol ister sağ olsun Sendikacılığını göstermesi gereken zaman göstermelidir. Şimdi CTP zamanı eylem yapmak HÜR-İŞ'e kalmamalı. UBP zamanı da KTAMS'a.

Halk sendikaları doğru zamanlarda verilecek tepkilerden ötürü yeniden sevebilir.

ELÇİLİK VE MECLİS YOLU KAPATILMAMALI

Bir de yetkililer artık Meclis ile Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliğinin yolunu kapatmaktan vazgeçsin. Kimse ne gider meclise girer ne de Elçiliğe taş atar. Bizim insanımız o türden insanlar değil. Önceki yıllarda olan o sert eylemler de ise ekonominin çok kötü olduğu zamanlardı.

İşin kötüsü ne biliyor musunuz?!!

Bu ülkede herkes ne yaptığını çok iyi biliyor. Susan da konuşan da, başbakan da, muhalefette, sendikalar da ne yaptığını çok iyi biliyor.

Yani bile bile lades oluyor bu toplum…

**************

SİBER CUMHURBAŞKANI ADAYI MI?

Meclis Başkanı Sibel Siber kelime anlamıyla bir Ankara çıkarması yaptı. Bu gezinin arkasında ne yatıyor herkes merak etti ve açık yüreklilikle ifade etmek gerekirse Ankara'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak yorumlandı. Eminim ki bunu kendisi de duymuştur. Yalnız ben başka bir şey duydum. CTP Kurultayını Asım Akansoy kazanması halinde Sibel Hanım Başbakan olacak. CTP içinden bunu duydum. Ne kadar doğrudur bilinmez. Şimdi Sibel hanım sadece Türkiye Meclis Başkanı Cemil Çiçeği ziyaret etseydi bu daha anlaşılabilirdi ancak tüm hükümet erkanını ziyaret etmesi akıllarda soru işareti yarattı. Bakınız; Sibel hanım eğer cumhurbaşkanı adayı ise CTP'de Talat dönemi bitti demektir, yok eğer Sibel hanım başbakan olacaksa Asım beyin kazanması halinde o zaman Talat'ın önü açık demektir. Sibel hanıma sorsam hayatımda tanıdığım en alçak gönüllü ve en hanımefendi insan olarak "ben memnunum Gökhan bey" diyecektir. Ben ona Cumhurbaşkanlığını yakıştırıyorum..

***************

DOMİNOS 100'NCÜ GÜNÜNÜ KUTLADI

Bazı restoran sahiplerinin tepkilerine rağmen açılan ve halkın sevgisini kazanan Dominos pizza yüzüncü gününü dün kutladı. Meslektaşım Alihanla birlikte sırf diyet yapıyoruz diye dün bir pizzayı paylaştık. Son derece de lezzetliydi. Dominos'un direktörü Eda ile yıldızı benim programlarım ile daha da bir parlayan ve aslan burcu olan Güliz Kaner hanımefendi de bize eşlik etti. İşin şakası bir yana. Bu ülkeyi şamişicilikten markalara kavuşturan kaliteli Kıbrıslı Türk aileler oldukça bu ülkenin umudu bitmez.

****************

GÜNÜN SÖZÜ:

Yaşama hakkın mücadele gücün kadardır. –

Adolf Hitler

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları