CODE: 40-J: Joe Biden

Yayın Tarihi: 22/05/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

"Sahip olduğum bilgilerle Ukrayna halkının yararına hizmet edeceğimi umuyorum…"

Küçük oğul Hunter Biden


Yarım asır sonra bir ABD Başkan Yardımcısı, Akdeniz'in sabotaja uğramış demirli gemisi Kıbrıs'a ayak bastı.

Geçtiğimiz gün küçük oğlu Hunter Biden'in Ukrayna'da petrol ve doğalgaz üretimi yapan Burisma Holding'in Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Roman-Katolik ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ülkesinde yaklaşan Kasım seçimleri öncesi -Temsilciler Meclisi'nde güç kaybedeceği kesinleşen- Obama nâmına "bölgede Türkiye-İsrail nihai barışını temin projesi paketi" içinde 'zurnanın hala son deliği olan' Kıbrıs'a Larnaka Havalimanı'ndan 400 resmî, 600 kişilik de gayr-i resmi bir ordu ile giriş yaptı...

Telefonlar, tüm adaya yayılan dev jammer'lar nedeniyle zaman zaman çekmez oldu.


**

İsrail, Lübnan, Kıbrıs, Mısır parsellerini yekpare olarak birleştirip Türkiye ile de anlaşarak Avrupa'ya nakletmek isteyen Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Washington, müstakbel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hiçbir konuda olduğu gibi bu konuda da güvenmiyor.

Öte yandan artık burnunu ve porselen dişlerini bizzat Kıbrıs'a sokan ABD'den gıcık kapan Rusya, Ukrayna krizi ile ABD ile her geçen gün yükselen gerilimlerini "yeni bir Kıbrıs fermanıyla" yeniden düzenledi.

Ukrayna hakkında "ABD'nin bu tutumları, bizi kimseye faydası olmayan Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerletiyor…" diyen Rusya Dışişleri, Biden'in Kıbrıs çıkarması için de "Kıbrıslıların isteklerini gerektiği ölçüde yansıtmayacak bir çözümü dayatma çabaları tehlikeyi artırıyor. Ada çevresindeki gaz, iki ucu keskin bir bıçaktır" açıklaması yaptı.


**

Avrupa'yı yeri geldiği zaman "musluk kısma" yoluyla titretebilen Rusya gazı eziyetinden kurtarmak ve kurtulmak isteyen ABD, tüm Akdeniz parsellerini cem ederek Kıbrıs paketini devreye sokup bu zilletten kurtulabilecek mi?

Ortadoğu'da 100 yıldır değil düzen, ferah dahi getirmeyen ve ancak kan ve can süzen gaz ve petrol, saadeti Kıbrıs'a getirir mi dersiniz?

-İyi niyetli oldukları dâhil- giriştiği hiçbir işi bitirmeyen, yolda planları hep değişen, dönüşen, en başta vadettiğine daima yeni şerhler düşen Amerika, bu kez Kıbrıs'ta başarabilecek mi?

Buna ABD'nin niyet ve planları değil, Suriye ve Ukrayna'da ABD'ye kök söktüren Rusya, ya razı ya da ikna olarak karar verecek!

Zira şöhreti "kızıl papaz" olan Makarios zamanında Rusya tehtidi nedeniyle –bizzat Yahudi Dışişleri Bakanı Kissenger'in özel mesâisiyle- bölünen Kıbrıs, bu kez yine bir başka Rusya varlığı ve tehtidi nedeniyle birleşir mi dersiniz?


**

Zor…

Pek çok nedenle zor…

Biden'nin şerefine rağmen hala zor…

1950'lerde, Süveyş Krizi nedeniyle Atlantik'te ABD'ye boyun eğmek zorunda kalan ve bugün Üslerindeki topraklarının çoğundan vazgeçerek içinde bulunduğu AB'ye devreden İngiltere'ye rağmen zor…

Ortadoğu'nun en güvenli kripto merkezi Kıbrıs'ın Trodos Dağı'nda; 50 yıldan bu yana, Ortadoğu'nun tamamını, Orta Asya ve Kafkaslar'ı izleyen; elektronik ve radyo sinyallerini tarayan, askeri, ticari ve diplomatik iletişime müdahale eden 'Echelon Üssü'nün istikbaline rağmen zor…

Bir türlü tam anlamıyla zincirlenemeyen ve bu nedenle de sağı solu kestirilemeyen Erdoğan'a rağmen zor…

Bu nedenle Biden, sen bir kahramansın(!)

Ve fakat muhakkak hatırlanacaksın..!

Geldin, hoş geldin…

Ve elvedâ sana, uğurlar olsun…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.