Aymaz-kuduru

Yayın Tarihi: 13/03/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Fas-Food zincirine dâhil hamburgercilerin 'mayonez pazarlığı' gibi ülkede tartışmalar… Bir tepsi dolusu, çeşit çeşit yiyecekler satın alsanız da mayonez bir lokma!

"Bu ne!" diye sorunca da cevap hem hazır hem de nâzik: "Buyurun efendim, ne demek tabi ki ekstradan veririz"…

**

Demirören'in 'Yıldırım' KKTC ziyareti sonrası ortaya çıkan harâretli tartışma "aymaz-guduru" münakaşası olduğundan meseleyi temellendirmeksizin doğrudan yazmak da yarar var…

Denktaş, "bunlar aymazlık" diyor, Sertoğlu ise "bizi eleştirenler guduru" diyor…

Bir "aymaz-guduru" tartışmasıdır gidiyor…

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, FİFA'ya cevabî bir mektup yazarak Yıldırım Demirören yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu'nun KKTC'de açmak istediği temsilcilik talebinin ne maksatlı olduğunu bilmediğini, kendilerine danışmadıklarını ifade ettiklerini söylüyor…

Yani bizim federasyon 'Bir Taykacık! Bu iş bizim rızâmız olmadan olmaz' diyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na sormamış ama FİFA, temsilcilik talebi isteğini dile getiren Türkiye'nin talebini bize sormuş…

Bağlı olduğu kurumlar anlamında hiyerarşik bir aksilik teknik olarak var mıdır o iş biraz tartışmalı olmakla birlikte Spor Bakanı Denktaş'ın 'Anadolu'dan özür' bahsini Türkiye'den gelecek turist potansiyeline zarar verme ihtimaline bağlaması doğrusu beni çok şaşırttı..!

Demek vekil Doğuş Derya'nın meclis kürsüsünden 'Türk askeri' açıklaması, turiste zarar vermemiş ve Başbakan Yardımcısı bu hususta Anadolu halkından özür dilemek ihtiyacı hissetmemiş…

**

Anadolu demişken;

Türkiye Futbol Federasyonu'nun KKTC'de açacağı temsilcilik Anadolu'da kimsenin umuru değil!

Ayrıca Anadolu'da bir anket yapılsa "Anadolu Kulüplerini, hatta Türk futbolunu bitiren kurumun adı Türkiye Futbol Federasyonu ve Demirören" çıkar…

Dolayısıyla özür ve bunun dozunda kantaranın kaçtığı kanaatindeyim.

Eğer Sayın Denktaş'a Ankara'da şahsen birileri, bir yetkili 'nedir bu laflar, küfürler?' demişse bizzat, diyene o anda -eğer diliyorsa- özür dileyebilir… İlla bunu kamuoyuna açıklayarak konunun daha da tartışılmasına vesile olmak zannederim varsayılan Anadolu ile ilişkilere daha da zarar vermiştir!

Çünkü Anadolu fikriyle destansı bir ton içeren özre yönelik ayrıca gelen tepkiler, özrün Denktaş'ın anlattığı maksadının tam zıddına neden oldu.

**

Dünkü basın toplantısında kendisini 'kişisel husumet' dediği ilişkiler ağından sıyırarak anlatan Spor Bakanı Denktaş, talebin kendilerinden geldiğini, TFF Temsilciliği varlığının KTFF varlığı ve yetkilerine zarar vermeyeceğini, böyle bir şeyin katiyen söz konusu olmadığını, temsilciliğin Türkiye'ye transfer sorununu çözmek maksatlı olacağını ifade etti.

Sayın Denktaş "aslında bizim büyük egomuz nedeniyle iş patlak verdi" derken hakkı var. Ama "Anadolu özrü" bu egoyu söndürmez, aksine şişirir.

Maalesef tesisinde duşu bile olmayan, teknik olarak amatör bile sayılmayan Kıbrıs Türk futbolu, cürmünden büyük yer yakıyor!

Şimdi iyi niyetler bakalım vücut bulacak mı?

Şüpheliyim…

Kasım 2013 Zürih mutabakatından da şüpheliyim TFF temsilcilik mutabakatından da…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.